Print
naut copt la cuptor
buton-print buton-pinterest

Rețetă năut copt la cuptor

Poți să-ți faci năut copt la cuptor și să îl servești ca snack sau pe un platou ca aperitiv. Prepararea este rapidă, poți să folosești năut la conservă sau crud și să-l asezonezi așa cum îți dorești.

info

  • Author: Oana
  • Timp Preparare: 5 min
  • Timp Gătire: 30 min
  • Timp Total: 35 min
  • Porții: 2 porții
  • Categorie: Aperitiv & Snack
  • Bucătărie: Italia

Ingrediente:

400g năut la conservă sau nefiert (vezi note).

usturoi granulat, sare, piper și ulei de măsline/floarea soarelui.

boia afumată, chimen, corinadru, piper cayenne opțional.

turmeric, oregano (opțional).

Mod de preparare:

  1. Scurge năutul din conservă apoi uscă-l cu un ștergar de bucătărie apoi combină într-un bol condimentele.
  2. Tapetează o tavă cu foaie de copt, așează năutul uniform și asezonează-l; coace-l în cuptorul preîncălzit aprox. 30-35 de minute la 200°C sau până devine auriu și crocant. Servește.

Note

Dacă folosești năut crud, lasă-l la înmuiat în apă la frigider peste noapte. Fierbe năutul vreo 30-40 de minute până se sfarmă ușor între degete. Îl scurgi și usuci puțin apoi continui cu rețeta.

Dacă optezi să pui boia afumată, îți recomand să o pui la final atunci când scoți năutul din cuptor.

Informații Nutriționale
  • Pentru o porție de: 1 porție
  • Calorii: 350kcal
  • Zahăr: 0
  • Sodiu: 0
  • Grăsimi: 15g
  • Grăsimi Sat: 2g
  • Grăsimi Nesat: 0
  • Grăsimi Trans: 0
  • Carbohidrați: 30g
  • Fibre: 10g
  • Proteine: 15g
  • Colesterol: 0

* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.

> Ai încercat rețeta?

Dacă ai întrebări, recomandări sau pur și simplu ți-a plăcut rețeta noastră te rugăm să lași un comentariu.

Distribuie pe:

Avatar pentru ȘtefanȘtefan

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star