Rețetă năut copt la cuptor
Poți să-ți faci năut copt la cuptor și să îl servești ca snack sau pe un platou ca aperitiv. Prepararea este rapidă, poți să folosești năut la conservă sau crud și să-l asezonezi așa cum îți dorești.
- Timp Preparare: 5 min
- Timp Gătire: 30 min
- Timp Total: 35 min
- Porții: 2 porții
- Categorie: Aperitiv & Snack
- Bucătărie: Italia
Ingrediente:
400g năut la conservă sau nefiert (vezi note).
usturoi granulat, sare, piper și ulei de măsline/floarea soarelui.
boia afumată, chimen, corinadru, piper cayenne opțional.
turmeric, oregano (opțional).
Mod de preparare:
- Scurge năutul din conservă apoi uscă-l cu un ștergar de bucătărie apoi combină într-un bol condimentele.
- Tapetează o tavă cu foaie de copt, așează năutul uniform și asezonează-l; coace-l în cuptorul preîncălzit aprox. 30-35 de minute la 200°C sau până devine auriu și crocant. Servește.
Note
Dacă folosești năut crud, lasă-l la înmuiat în apă la frigider peste noapte. Fierbe năutul vreo 30-40 de minute până se sfarmă ușor între degete. Îl scurgi și usuci puțin apoi continui cu rețeta.
Dacă optezi să pui boia afumată, îți recomand să o pui la final atunci când scoți năutul din cuptor.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 1 porție
- Calorii: 350kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 15g
- Grăsimi Sat: 2g
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 30g
- Fibre: 10g
- Proteine: 15g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.