Print
gogoși pripite într-un bol
buton-print buton-pinterest

Rețetă gogoși pripite

Gătește gogoși pripite comform rețetei originale. În general se servește ca aperitiv, dar fie vorba între noi se poate mânca oricând.

info

  • Author: Oana
  • Timp Preparare: 15 min
  • Timp Gătire: 15 min
  • Timp Total: 30 min
  • Porții: 10 porții
  • Categorie: Antreu
  • Bucătărie: România

Ingrediente:

100g brânză de vaci.

100g cașcaval ras.

100g telemea rasă.

2 ouă mari (aprox 60g bucata).

50g făină albă sau integrală.

mărar.

Mod de preparare:

  1. Amestecă brânzeturile cu o furculiță și apasă-le să se omogenizeze bine. Adaugă ouăle întregi, făina și mărarul tăiat mărunt, amestecă până când s-au combinat.
  2. Ia din compoziție câte o lingură cu vârf, rulează pe o masă sau pe o foaie de nailon presărată cu făină un sul de 2cm diametru care apoi îl vei tăia în bucăți de 1cm. Modelează bucățile de 1cm în formă de bilă și dă-le prin făină. Se pregătesc toate și se așează pe masă.
  3. Toarnă 500ml de ulei într-o cratiță de 1l și se lasă să se încingă. Pune în ulei o bucățică de aluat, cât un bob de porumb, și când acesta se ridică la suprafață și se rumenește înseamnă că se pot pune gogoșile. Așează gogoșile unele lângă altele, neînghesuite, deoarece cresc la prăjire. Întoarce-le (cu o andrea subțire), ca să se rumenească frumos de jur împrejur, apoi scoate-le cu o spumieră sau cu o furculiță pe o farfurie acoperită cu un șervețel de hârtie (hârtia preia excesul de ulei). Servește gogoșile calde.

Note

Dacă dorești, poți să fierbi gogoșile în apă clocotită cu puțină sare aprox 7-8 minute.

Poți să servești cu smântână sau iaurt și bucățele de unt.

Se pot reîncălzi la cuptor.

Informații Nutriționale
  • Pentru o porție de: 100g
  • Calorii: 380kcal
  • Zahăr: 0
  • Sodiu: 500mg
  • Grăsimi: 14g
  • Grăsimi Sat: 0
  • Grăsimi Nesat: 0
  • Grăsimi Trans: 0
  • Carbohidrați: 40g
  • Fibre: 2
  • Proteine: 12g
  • Colesterol: 100mg

* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.

> Ai încercat rețeta?

Dacă ai întrebări, recomandări sau pur și simplu ți-a plăcut rețeta noastră te rugăm să lași un comentariu.

Distribuie pe:

Avatar pentru ȘtefanȘtefan

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star