Rețetă chipsuri de sfeclă roșie
Pregătește-ți chipsuri de sfeclă roșie dacă dorești să-ți faci o alternativă mai sănătoasă față de snacksurile obișnuite. Gustul este dulce și intens aromat, sunt ușor de preparat și nu ai nevoie de prea multe ingrediente.
- Timp Preparare: 40 min
- Timp Gătire: 45 min
- Timp Total: 85 min
- Porții: 4 porții
- Categorie: Gustare
- Bucătărie: European
Ingrediente:
3 sfecle roșii de mărimi medii.
130ml ulei de floarea soarelui sau măsline.
eventual alte condimente după gust.
sare după gust.
Mod de preparare:
- Spală bine și taie capetele sfeclelor apoi usucă-le bine.
- Taie sfeclele felii subțiri, așează-le într-o tavă și asezonează-le bine asigurându-te că uleiul și sarea ajunge pe fiecare felie. Stai vreo 20 de minute cât sfecla să-și elibereze sucurile.
- Odată ce timpul s-a scurs, lasă feliile de sflecă într-o sită la scurs. Preîncălzește cuptorul la 150°C.
- Tapetează o tavă cu hârtie de copt, pune feliile de sfeclă însă nu le suprapune. Lasă-le la cuptor aprox. 45 de minute.
Note
Dacă sfeclele sunt bătrâne atunci este bine să le cureți de coajă.