Print
chipsuri de sfeclă roșie
buton-print buton-pinterest

Rețetă chipsuri de sfeclă roșie

Pregătește-ți chipsuri de sfeclă roșie dacă dorești să-ți faci o alternativă mai sănătoasă față de snacksurile obișnuite. Gustul este dulce și intens aromat, sunt ușor de preparat și nu ai nevoie de prea multe ingrediente.

info

  • Author: Oana
  • Timp Preparare: 40 min
  • Timp Gătire: 45 min
  • Timp Total: 85 min
  • Porții: 4 porții
  • Categorie: Gustare
  • Bucătărie: European

Ingrediente:

3 sfecle roșii de mărimi medii.

130ml ulei de floarea soarelui sau măsline.

eventual alte condimente după gust.

sare după gust.

Mod de preparare:

  1. Spală bine și taie capetele sfeclelor apoi usucă-le bine.
  2. Taie sfeclele felii subțiri, așează-le într-o tavă și asezonează-le bine asigurându-te că uleiul și sarea ajunge pe fiecare felie. Stai vreo 20 de minute cât sfecla să-și elibereze sucurile.
  3. Odată ce timpul s-a scurs, lasă feliile de sflecă într-o sită la scurs. Preîncălzește cuptorul la 150°C.
  4. Tapetează o tavă cu hârtie de copt, pune feliile de sfeclă însă nu le suprapune. Lasă-le la cuptor aprox. 45 de minute.

Note

Dacă sfeclele sunt bătrâne atunci este bine să le cureți de coajă.

> Ai încercat rețeta?

Dacă ai întrebări, recomandări sau pur și simplu ți-a plăcut rețeta noastră te rugăm să lași un comentariu.

Distribuie pe:

Avatar pentru ȘtefanȘtefan

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star