Rețetă bulete de cașcaval
Poți să gătești bulete de cașcaval și să-l servești ca aperitiv sau la cină ca fel principal. Ușor de făcut, au o crustă crocantă și un interior moale, cremos cu o aromă bogată de brânză. Se pot servi calde sau reci alături de sosul tău preferat.
- Timp Preparare: 15 min
- Timp Gătire: 25 min
- Timp Total: 40 min
- Porții: 20 porții
- Categorie: Cină / Aperitiv
- Bucătărie: European
Ingrediente:
500g cașcaval ras (mozzarela, brânză de burduf).
2–3 ouă.
4–5 linguri făină.
1 vârf de cuțit praf de copt.
sare după gust.
1–2 căței de usturoi pisați (opțional).
mărar & pătrunjel tocat (opțional).
Mod de preparare:
- Amestecă ingredientele până când compoziția nu se mai lipește de mâini. Formează biluțe medii de mărimi egale (vezi că se umflă în timpul prăjitului).
- Prăjește-le în baie de ulei până se rumenesc frumos apoi scoate-le pe o farfurie tapetată cu hârtie pentru a elimina excesul de ulei. Servește-le reci sau calde.
Note
Poți să servești bulete cu cașcaval alături de mujdei, sos de smântână cu mirodenii sau ketchup.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 2 bulete
- Calorii: 250kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 500mg
- Grăsimi: 15g
- Grăsimi Sat: 10g
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 15g
- Fibre: 1g
- Proteine: 15g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.