Humus rețetă simplă
Pregătește hummus simplu cu ingrediente de bază în doar câteva minute. Este versatil, ușor de personalizat și poate fi servit la cină, mic dejun, prânz sau pe un platou fiind bogat în proteine și fibre.
- Timp Preparare: 5 min
- Timp Total: 5 min
- Porții: 8 porții
- Categorie: Prânz / Cină
- Bucătărie: Orientul Mijlociu
Ingrediente:
300g năut prefiert.
70g sos tahini.
2 linguri ulei de floarea soarelui / măsline.
2 linguri zeamă de lămâie.
1–2 căței de usturoi.
sare după gust.
4–5 linguri de apă (depinde cum dorești consistența).
pentru decorat la alegere coriandru, mentă, legume proaspete, pătrunjel, rodie etc (opțional).
Mod de preparare:
- Pune toate ingredientele într-un blender, mixează-le până ajungi la consistența dorită. Adaugă apă mai multă dacă îl dorești mai subțire. Decorează-l cum dorești și servește-l cu lipii, pâine kebab sau cum îți dorești.
Note
Pentru aromă și o textură diferită poți să adaugi ingrediente precum ardei gras, măsline, nuci, semințe de susan, coriandru sau chiar avocado.
Pentru un gust mai intens de usturoi, încălzește cățeii de usturoi în cuptor sau într-o tigaie astfel încât să se înmoaie și să-și elibere aroma.
Dacă păstrați preparatul într-un recipient care se închide ermetic la frigider, el va fi bun aproximativ 3-4 zile.