Există n. rețete de chipsuri care se prăjesc folosind diverse metode, însă dacă vrei un chips din cartof super crocant eu îți recomand această variantă. Pentru a avea o balanță între crocant și aromat, contează foarte mult grosimea dar și să speli apoi să fierbi cartofii pentru a scăpa de excesul de amidon.
2 cartofi albi sau roșii tăiați rondele de 3mm.
2 linguri de oțet alb distilat sau oțet de cidru de mere.
2 litri de ulei (floarea soarelui sau canola, arahide)
sare și alte condimente la alegere.
Poți să înlocuiești cartofii dulci sau roșii cu cartofi dulci.
Asigură-te că uleiul este fierbinte înainte de a prăji cartofii, aruncă un chips prima dată în baia de ulei.
Poți să folosești paprika, usturoi sau praf de brânză.
Dacă nu le consumi imediat, pune chipsurile într-un recipient ce se închide ermetic sau pungi zip.
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.