Chips din cartof super crocant
Există n. rețete de chipsuri care se prăjesc folosind diverse metode, însă dacă vrei un chips din cartof super crocant eu îți recomand această variantă. Pentru a avea o balanță între crocant și aromat, contează foarte mult grosimea dar și să speli apoi să fierbi cartofii pentru a scăpa de excesul de amidon.
- Timp Preparare: 10 min
- Timp Gătire: 60 min
- Timp Total: 70 min
- Porții: 4 porții
- Categorie: Gustări
- Bucătărie: European
Ingrediente:
2 cartofi albi sau roșii tăiați rondele de 3mm.
2 linguri de oțet alb distilat sau oțet de cidru de mere.
2 litri de ulei (floarea soarelui sau canola, arahide)
sare și alte condimente la alegere.
Mod de preparare:
- Îți recomandăm să speli cartofii în mai multe ape pentru a scăpa de excesul de amidon. Pune într-o oală aprox. 2L de apă și oțetul, fierbe la foc mare. Când apa fierbe, adaugă cartofii și gătește-i aprox. 3 minute. Scurge-i și lasă-i să se usuce aprox. 5 minute (mișcă cartofii să te asiguri că s-au uscat).
- Între timp, puneți uleiul într-o tigaie sau oală de fontă și încălziți-l până la 163°C. Adaugă 1/3 din rondele și gătește chips-urile amestecând și întorcându-le constant până când cartofii nu mai eliberează bule (aprox. 10-20 minute). Scoate chips-urile care s-au gătit.
- Pune chips-urile într-un bol tapetat cu hârtie, presară peste ei sare și amestecă. Servește!
Note
Poți să înlocuiești cartofii dulci sau roșii cu cartofi dulci.
Asigură-te că uleiul este fierbinte înainte de a prăji cartofii, aruncă un chips prima dată în baia de ulei.
Poți să folosești paprika, usturoi sau praf de brânză.
Dacă nu le consumi imediat, pune chipsurile într-un recipient ce se închide ermetic sau pungi zip.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 536kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 36g
- Grăsimi Sat: 4g
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 50g
- Fibre: 6g
- Proteine: 5g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.