Chiftele din linte roșie cu cartofi
Poți servi pe masa de aperitiv niște chiftele din linte roșie cu cartofi. Sunt aromate și moderne, ușor de făcut dar poți să le și personalizezi în funcție de preferințe.
- Timp Preparare: 25 min
- Timp Gătire: 15 min
- Timp Total: 40 minutes
- Porții: 12 porții
- Categorie: Aperitiv
- Bucătărie: Turcia
Ingrediente:
100g linte roșie sau linte verde.
3 cartofi medii.
100g pesmet.
2–3 ouă.
1/2 legătură ceapă verde.
4 fire de pătrunjel verde și mărar.
2–3 căței de usturoi.
ciuperci și spanac (opțional).
sare și piper după gust.
cimbru sau rozmarin (opțional).
fulgi de ardei iute sau chilli (opțional).
Mod de preparare:
- Spală lintea roșie în mai multe ape și fierbe-o comform instrucțiunilor de pe pachet. Scurge-o de apă și las-o într-o sită până se răcește. Fierbe cartofii cât să îi poți strivi, dar nu ca pentru piure și lasă-i să se răcească.
- Toacă restul ingredientelor, apoi pune-le într-un bol și amestecă-le pentru a obține o compoziție omogenă. Prăjește-le la foc mediu într-o baie de ulei sau la tigaie pe ambele părți. Servește alături de mujdei sau iaurt, vezi note pentru alte opțiuni.
Note
Poți să le servești cu un sos de iaurt și mentă: Combină iaurtul grecesc cu mentă, suc de lămâie, 1-2 căței de usturoi pisați, sare și piper după gust + opțional castraveți rași.
Pastă de roșii + o lingură de zahăr brun + 1 lingură oțet de mere + sare și piper după gust. Fierbe sosul la foc mic până se îngroașă.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 136kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 3.1g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 18.9g
- Fibre: 4.1g
- Proteine: 6.5g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.