
Rețetă vinete cu carne tocată la cuptor
Descriere:
Prepară acasă vinete cu carne tocată la cuptor, o rețetă simplă și interesantă. Recomand să serviți acest preparat la cină sau la prânz, nu necesită multe ingrediente și cel mai important timp.
Informații:
- Preparare: 30 min
- Gătire: 40 min
- Timp total: 1 oră 10 min
- Cantitate: 6 porții
- Categorie: Cină
- Bucătărie: Turcia
Ingrediente:
1kg-1,300kg vinete.
500g carne tocată (vită sau porc).
200g parmezan.
sare, piper, cimbru, coriandru.
ceapa 1 bucata.
ulei.
Mod de preparare:
1. Luăm o tigaie, adăugăm ulei (floarea-soarelui sau măsline), tăiem ceapa mărunt și o călim. După ce ceapa s-a călit adăugăm carnea tocată, o prăjim și adăugăm sarea, cimbrul și coriandrul după gust.
2. Spălăm vinetele sau vânăta, dacă este una mai mare, le tăiem orizontal fâșii mai groase (în jur de 1-2 cm grosime).
3. Luăm o tava de cuptor și punem primul strat feliile de vânătă, peste care punem carnea tocată, adăugăm parmezan și încă un strat de vânătă.
4. O puneți la cuptor la 200 C, timp de 30 de minute după care o scoate-ți și adăugați încă un strat de parmezan, o mai lăsa-ți 5-10 minute.
NoteDacă nu vă place parmezanul, puteți folosi mozzarella.
Dacă nu vă place parmezanul, puteți folosi mozzarella.