Vinete cu carne tocată la cuptor

Recipe by AlexandraCourse: CinăCuisine: TurciaDifficulty: Ușor
Porții

6

porții
Timp preparare

30

minutes
Timp gătire

40

minutes
Calorii

863

cal

Vinete cu carne tocată la cuptor, un preparat deosebit de savuros. Recomand să le serviți la prânz sau cină. Este ușor de gătit, nu necesită multe ingrediente și cel mai important, timp.

Ingrediente:

  • 1kg-1,300kg vinete.

  • 500g carne tocată (vită sau porc).

  • 200g parmezan.

  • sare, piper, cimbru, coriandru.

  • ceapa 1 bucata.

  • ulei.

Mod de preparare:

  • Luăm o tigaie, adăugăm ulei (floarea-soarelui sau măsline), tăiem ceapa mărunt și o călim. După ce ceapa s-a călit adăugăm carnea tocată, o prăjim și adăugăm sarea, cimbrul și coriandrul după gust.
  • Spălăm vinetele sau vânăta, dacă este una mai mare, le tăiem orizontal fâșii mai groase (în jur de 1-2 cm grosime).
  • Luăm o tava de cuptor și punem primul strat feliile de vânătă, peste care punem carnea tocată, adăugăm parmezan și încă un strat de vânătă.
  • O puneți la cuptor la 200 C, timp de 30 de minute după care o scoate-ți și adăugați încă un strat de parmezan, o mai lăsa-ți 5-10 minute.

Note:

  • Dacă nu vă place parmezanul, puteți folosi mozzarella.

    Opinia ta Conteaza !

    Dacă v-a plăcut această rețetă, vă rugăm să lăsați un comentariu. Acest lucru îi va ajuta și pe alții să descopere website-ul și rețetele noastre. Mulțumim pentru sprijin!

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.



    Pentru publicarea comentariului trebuie să accepți Politica de Confidențialitate.