Print
vinete cu carne tocată la cuptor într-o tavă

Rețetă vinete cu carne tocată la cuptor

Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida. (Votează rețeta)

loadingÎncarc…

Descriere:

Prepară acasă vinete cu carne tocată la cuptor, o rețetă simplă și interesantă. Recomand să serviți acest preparat la cină sau la prânz, nu necesită multe ingrediente și cel mai important timp.


Informații:

  • Author: Alexandra
  • Preparare: 30 min
  • Gătire: 40 min
  • Timp total: 1 oră 10 min
  • Cantitate: 6 porții
  • Categorie: Cină
  • Bucătărie: Turcia

Ingrediente:

1kg-1,300kg vinete.

500g carne tocată (vită sau porc).

200g parmezan.

sare, piper, cimbru, coriandru.

ceapa 1 bucata.

ulei.


Mod de preparare:

1. Luăm o tigaie, adăugăm ulei (floarea-soarelui sau măsline), tăiem ceapa mărunt și o călim. După ce ceapa s-a călit adăugăm carnea tocată, o prăjim și adăugăm sarea, cimbrul și coriandrul după gust.

2. Spălăm vinetele sau vânăta, dacă este una mai mare, le tăiem orizontal fâșii mai groase (în jur de 1-2 cm grosime).

3. Luăm o tava de cuptor și punem primul strat feliile de vânătă, peste care punem carnea tocată, adăugăm parmezan și încă un strat de vânătă.

4. O puneți la cuptor la 200 C, timp de 30 de minute după care o scoate-ți și adăugați încă un strat de parmezan, o mai lăsa-ți 5-10 minute.

Note

Dacă nu vă place parmezanul, puteți folosi mozzarella.

> Ai încercat rețeta noastră?

Dacă ați încercat rețeta noastră, ne-ar face plăcere să auzim părerea voastră. Puteți lăsa un comentariu mai jos sau să distribuiți rețeta prietenilor. În acest fel putem publica și alte variante ale rețetelor sau chiar rețete noi, mulțumim!

Rețete populare

RUBRICA DE COMENTARII