Varză de Bruxelles la cuptor

Recipe by AlexandraCourse: CinăCuisine: BelgiaDifficulty: Ușor
Servings

6

servings
Prep time

15

minutes
Cooking time

45

minutes
Calories

104

kcal

Varză de Bruxelles la cuptor, o delicatesă cu un gust dulce-sărat. Vă recomand să încercați această legumă deoarece este foarte bogată în vitamine, minerale, proteine dar și carbohidrați.

Asigură-te că varza de Bruxelles este proaspătă, ea rezistă undeva la 10 zile în frigider, de preferat ar fi cum o achiziționați să vă puneți la gătit.

Ingrediente:

  • 250g varză de bruxelles cu capetele tăiate și frunzele galbene îndepărtate.

  • 3 linguri de ulei de măsline.

  • 1 linguriță de sare.

  • 1/2 linguriță de piper negru.

Mod de preparare:

  • Preîncălziți cuptorul la 205°C.
  • Puneți varza de bruxelles tăiată, uleiul de măsline, sarea kosher și piperul într-o pungă mare de plastic resigilabilă (zip). Închideți punga și scuturați bine pentru a acoperi cu condimente varza. Tapetează o tavă cu foaie de copt/aluminiu și așează varza pe ea.
  • Prăjește varza în cuptorul preîncălzit timp de 30 de minute până la 45 de minute scuturând tava la fiecare 5-7 minute pentru o rumenire uniformă. Varza este gata când are culoarea maro mai închis, aproape neagră. Adaugă sare dacă crezi că mai este nevoie.

Note:

  • Poți să o pui la frigider și să o mânânci rece sau să o reîncălzești. Îți recomand somon și orez alături de această legumă.

    Opinia ta Conteaza !

    Dacă v-a plăcut această rețetă, vă rugăm să lăsați un comentariu. Acest lucru îi va ajuta și pe alții să descopere website-ul și rețetele noastre. Mulțumim pentru sprijin!

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.



    Pentru publicarea comentariului trebuie să accepți Politica de Confidențialitate.