Print
varză de Bruxelles pe o farfurie

Rețetă varză de bruxelles la cuptor

Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida. (Votează rețeta)
loadingÎncarc…

Descriere:

Varza de bruxelles la cuptor se prepară ușor cu doar 4 ingrediente. Gustul preparatului este unul dulce-sărat, bogat în vitamine, proteine dar și carbohidrați.


Informații:

  • Author: Alexandra
  • Preparare: 15 min
  • Gătire: 45 min
  • Timp total: 1 oră
  • Cantitate: 6 porții
  • Categorie: Cină
  • Bucătărie: Belgia

Ingrediente:

250g varză de bruxelles cu capetele tăiate și frunzele galbene îndepărtate.

3 linguri de ulei de măsline sau de floarea soarelui.

1 linguriță de sare.

1/2 linguriță de piper negru.


Mod de preparare:

1. Preîncălzește cuptorul la 205°C.

2. Pune varza de bruxelles tăiată, uleiul de măsline/floarea soarelui, sarea și piperul într-o pungă mare de plastic resigilabilă (tip zip). Închide punga și scutură bine pentru a acoperi cu condimente varza. Tapetează o tavă cu folie de copt/aluminiu și așează varza pe ea.

3. Prăjește varza de bruxelles în cuptorul preîncălzit timp de 30-45 de minute scuturând tava la fiecare 5-7 minute pentru o rumenire uniformă. Varza este gata când are o culoare maro închis, aproape neagră. Adaugă sare dacă crezi că mai are nevoie.

Note

Poți să o pui la frigider și să o mânânci rece sau să o reîncălzești. Îți recomand somon și orez alături de această legumă.

Rețete apreciate

RUBRICA DE COMENTARII