Rețetă varză de bruxelles la cuptor
Pregătește varză de bruxelles la cuptor dacă dorești să servești o masă delicioasă și rapidă de făcut. Gustul dulce-sărat, textura crocantă la exterior și moale la interior a verzii o face potrivită ca garnitură de servit alături de pui, somon, porc sau ca fel principal.
- Timp Preparare: 15 min
- Timp Gătire: 45 min
- Timp Total: 1 oră
- Porții: 2 porții
- Categorie: Cină
- Bucătărie: Belgia
Ingrediente:
250g varză de bruxelles cu capetele tăiate și frunzele galbene îndepărtate.
3 linguri de ulei de măsline sau de floarea soarelui.
1 linguriță de sare.
1/2 linguriță de piper negru.
Mod de preparare:
- Preîncălzește cuptorul la 205°C.
- Pune varza de bruxelles tăiată, uleiul de măsline/floarea soarelui, sarea și piperul într-o pungă mare de plastic resigilabilă (tip zip). Închide punga și scutură bine pentru a acoperi cu condimente varza. Tapetează o tavă cu folie de copt/aluminiu și așează varza pe ea.
- Gătește varza de bruxelles în cuptorul preîncălzit timp de 30-45 de minute scuturând tava la fiecare 5-7 minute pentru o rumenire uniformă. Varza este gata când are o culoare maro închis, aproape neagră. Adaugă sare dacă crezi că mai are nevoie.
Note
Poți să adaugi fulgi de ardei iute, paprika afumată, suc de lime, 2-3 căței de usturoi.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 43kcal
- Zahăr: 2g
- Sodiu: 0,3g
- Grăsimi: 2g
- Grăsimi Sat: 0,3g
- Grăsimi Nesat: 1,5g
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 6g
- Fibre: 3g
- Proteine: 2g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.