În ideea de a încerca ceva diferit la micul dejun sau chiar la cină, m-am decis să gătesc varză cu bacon și brânză. Brânza cheddar, varza și baconul au o textură interesantă și un gust pe măsură, opțional dacă adaugi ceapa preparatul va fi mai dulceag.
1 căpățână de varză, fără miez și tăiată grosier.
6 felii de bacon tăiat bucăți medii.
250-300g brânză Cheddar.
sare și piper după gust.
ceapă albă sau ceapă verde (opțional).
1. Pune pe o farfurie niște șervețele de hârtie. Prăjește baconul într-o tigaie mare la foc mediu până când devine crocant, pune-l peste șervețelele de hârtie pentru a-l scurge de ulei.
2. Prăjește în aceeași tigaie varza la foc mediu până când varza este fragedă sau mai mult în funcție de preferințe. Asezonează cu sare și piper.
3. Pune varza într-o farfurie, baconul și brânza rasă peste apoi amestecă și servește.
Opțional, puteți să nu folosiți ulei atunci când prăjiți varza și baconul ci unt.
Ceapa verde sau albă se poate adăuga la final atunci când căliți varza, lăsați-o 1-2 minute dar atenție să nu o ardeți.