Varză creață cu unt și usturoi la tigaie
Pregătește varză creață cu unt și usturoi la tigaie folosind doar câteva ingrediente. Poți să o servești ca garnitură sau fel principal.
- Timp Preparare: 15 min
- Timp Gătire: 40 min
- Timp Total: 55 min
- Porții: 4 porții
- Categorie: Cină
- Bucătărie: European
Ingrediente:
1 varză creață medie, taiată felii subțiri.
50g unt.
2 linguri ulei de floarea soarelui/măsline.
căței de usturoi după gust.
1 linguriță pastă de ardei iute sau ardei kapia.
sare după gust.
boia, cimbru, dafin (opțional).
Mod de preparare:
- Taie varza creață apoi spal-o bine, nu o lasă să se usuce. Topește cele 50g de unt la foc mic împreună cu uleiul, apoi călește cățeii de usturoi.
- Adaugă apoi pasta de ardei iute sau kapia, adaugă varza creață, sarea, 100ml apă, amestecă și pune un capac pe oală/tigaie. Las-o să fiarbă aprox. 40 de minute (verifică varza, adaugă apă dacă este nevoie). Când apa scade, varza trebuie să fie moale. Servește.
Note
Poți să înlocuiești pasta de ardei iute sau kapia cu bulion.
Poți să o servești cu friptură de porc, pui sau vită dar și cu ciuperci sau orez.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 83kcal
- Zahăr: 3.4g
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 0
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 6.9g
- Fibre: 2.6g
- Proteine: 1.7g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.