zucchini în tigaie
Print

Tutorial preparare zucchini (rețetă mediteraneană)

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Acordă o notă rețetei.)

Încarc…

Informativ

  • Author: Oana
  • Preparare: 10 min
  • Gătire: 8 min
  • Timp total: 18 min
  • Cantitate: 2 porții
  • Categorie: Cină
  • Bucătărie: Italia

Descriere

Zucchini este o legumă foarte bogată în vitamine având un conținut mare de apă, puține calorii și se gătește foarte ușor. Ea poate fi folosită în salate sau într-un ghiveci de legume.


Ingrediente:

2 zucchini (dovlecei) medii, tăiați pe lungime.

4 lingurițe de ulei de măsline/floarea soarelui.

2 lingurițe de oțeț de vin alb.

pătrunjel proaspăt tocat.

2 căței de usturoi, tocat mărunt.

sare și piper negru după gust.


Mod de preparare:

1. Condimentează dovlecelul cu sare și piper apoi unge-i ușor cu ulei de măsline. Puteți folosi și ulei de floarea soarelui dar gustul diferă.

2. Încălziți o tigaie grill la foc mediu-mare. Puneți câteva felii în tigaia încinsă și gătiți-le până când modelul tigăii se imprimă pe dovlecel (aproximativ 4 minute). Întoarceți și gătiți încă 3 sau 4 minute.

3. Combinați uleiul de măsline, oțetul, pătrunjelul, usturoiul, sarea și piperul într-un bol mic. Ungeți dovleceii cu amestecul făcut și serviți.

 

Note

Această rețetă este perfectă pentru vegetarieni/vegani.

Ai folosit rețeta noastră?

Publică o imagine pe instagram, tag @pezona.ro cu hashtag-ul #potșieu să vedem ce ți-a ieșit!

Rețete apreciate

RUBRICA DE COMENTARII

Expune-ți părerea despre rețetă

Înainte de a posta, accepți politica de confidențialitate ?