
Tutorial preparare zucchini (rețetă mediteraneană)
Zucchini este o legumă foarte bogată în vitamine având un conținut mare de apă, puține calorii și se gătește foarte ușor. Ea poate fi folosită în salate sau într-un ghiveci de legume.
- Preparare: 10 min
- Gătire: 8 min
- Timp Total: 18 min
- Porții: 2 porții
- Categorie: Cină
- Bucătărie: Italia
Ingrediente:
2 zucchini (dovlecei) medii, tăiați pe lungime.
4 lingurițe de ulei de măsline/floarea soarelui.
2 lingurițe de oțeț de vin alb.
pătrunjel proaspăt tocat.
2 căței de usturoi, tocat mărunt.
sare și piper negru după gust.
Mod de preparare:
- Condimentează dovlecelul cu sare și piper apoi unge-i ușor cu ulei de măsline. Puteți folosi și ulei de floarea soarelui dar gustul diferă.
- Încălziți o tigaie grill la foc mediu-mare. Puneți câteva felii în tigaia încinsă și gătiți-le până când modelul tigăii se imprimă pe dovlecel (aproximativ 4 minute). Întoarceți și gătiți încă 3 sau 4 minute.
- Combinați uleiul de măsline, oțetul, pătrunjelul, usturoiul, sarea și piperul într-un bol mic. Ungeți dovleceii cu amestecul făcut și serviți.
Note
Această rețetă este perfectă pentru vegetarieni/vegani.