Print
zucchini în tigaie

Tutorial preparare zucchini (rețetă mediteraneană)

Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida. (Votează rețeta)

loadingÎncarc…

Descriere:

Zucchini este o legumă foarte bogată în vitamine având un conținut mare de apă, puține calorii și se gătește foarte ușor. Ea poate fi folosită în salate sau într-un ghiveci de legume.


Informații:

  • Author: Oana
  • Preparare: 10 min
  • Gătire: 8 min
  • Timp total: 18 min
  • Cantitate: 2 porții
  • Categorie: Cină
  • Bucătărie: Italia

Ingrediente:

2 zucchini (dovlecei) medii, tăiați pe lungime.

4 lingurițe de ulei de măsline/floarea soarelui.

2 lingurițe de oțeț de vin alb.

pătrunjel proaspăt tocat.

2 căței de usturoi, tocat mărunt.

sare și piper negru după gust.


Mod de preparare:

  1. Condimentează dovlecelul cu sare și piper apoi unge-i ușor cu ulei de măsline. Puteți folosi și ulei de floarea soarelui dar gustul diferă.
  2. Încălziți o tigaie grill la foc mediu-mare. Puneți câteva felii în tigaia încinsă și gătiți-le până când modelul tigăii se imprimă pe dovlecel (aproximativ 4 minute). Întoarceți și gătiți încă 3 sau 4 minute.
  3. Combinați uleiul de măsline, oțetul, pătrunjelul, usturoiul, sarea și piperul într-un bol mic. Ungeți dovleceii cu amestecul făcut și serviți.
Note

Această rețetă este perfectă pentru vegetarieni/vegani.

> Ai încercat rețeta noastră?

Dacă ați încercat rețeta noastră, ne-ar face plăcere să auzim părerea voastră. Puteți lăsa un comentariu mai jos sau să distribuiți rețeta prietenilor. În acest fel putem publica și alte variante ale rețetelor sau chiar rețete noi, mulțumim!

Rețete populare

RUBRICA DE COMENTARII