Print

Tocăniță din piept de pui

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Acordă o notă rețetei.)

Încarc...

Informativ

  • Author: Oana
  • Preparare: 10 min
  • Gătire: 30 min
  • Timp total: 40 min
  • Cantitate: 4 porții
  • Categorie: Cină
  • Bucătărie: România

Descriere

Tocănița din piept de pui este un preparat potrivit pentru cină. Pieptul se gătește repede, legumele îi vor oferi aromă iar sosul poate fi folosit peste garnitură, scurtând timpii de lucru.


Ingrediente:

1 piept de pui dezosat.

1 ceapă albă.

1 ardei gras/kapia.

1 morcov.

2 linguri de ulei.

2 linguri bulion/suc de roșii.

sare, piper după gust.

pătrunjel.

1 linguriță de boia de ardei dulce.


Mod de preparare:

1. Curățăm legumele și le tocăm cubulețe mici. Tăiem și pieptul de pui cubulețe.

2. Într-o tigaie încăpătoare punem cele 2 linguri de ulei la încălzit și turnăm toate legumele tocate în tigaie. Le lăsăm să se călească până când devin puțin mai moi.

3. Când acestea s-au înmuiat adăugăm o linguriță de boia dulce. Adăugăm pieptul de pui și turnăm o ceașcă de apă. Punem capacul și lăsăm pieptul de pui să fiarbă până când este gătit.

4. După ce pieptul de pui s-a gătit adăugăm bulionul, sarea și piperul după gust și mai lăsăm să fiarbă aproximativ 2 minute. Stingem focul și presărăm puțin pătrunjel verde pe deasupra.

Note

Bulionul se poate înlocui cu 2 roșii. Ele trebuie fierte împreună cu tocănița.

Ai folosit rețeta noastră?

Publică o imagine pe instagram, tag @pezona.ro cu hashtag-ul #potșieu să vedem ce ți-a ieșit!