Tagliatelle cu creveți și dovlecei
Pregătește-ți tagliatelle cu creveți și dovlecei folosind doar câteva ingrediente de bază. Preparatul este aromat, pastele vor fi făcute de către voi astfel având control să le personalizați în funcție de preferințe.
- Timp Preparare: 20 min
- Timp Gătire: 20 min
- Timp Total: 40 min
- Porții: 4 porții
- Categorie: Cină
- Bucătărie: European
Ingrediente:
400g făină.
4 ouă.
500g creveți.
200g dovlecei.
100g unt.
15ml coniac.
50g ceapă albă.
sare grunjoasă și piper negru.
Mod de preparare:
- Amestecă ouăle și făina pentru a forma un aluat pentru paste. Frământă coca foarte bine până obții un aluat omogen. Întinde coca cât de subțire poți, de preferat ar fi undeva la 2mm.
- Rulează aluatul întins și taie-l fâșii late de 1cm. Pune o oală de apă cu sare la fiert, între timp apucă-te de sos. Decortică, curăță și taie mărunt creveții. Toacă ceapa mărunt, taie dovleceii în cuburi mici.
- Pune într-o tigaie jumătate din unt la topit, călește ceapa. Adaugă creveții și sotează-i 30 de secunde, după care pune și dovleceii.
- Flambează cu puțin coniac și după ce alcoolul s-a evaporat, pune o jumătate de polonic de apă de la paste în tigaie. Dacă apa din oală clocotește, pune pastele la fiert. Gustă pastele după aprox. 4-5 minute și dacă-s gata scoate-le de la fiert, scurge apa într-o sită apoi pune-le peste creveți și dovlecei, sotează-le.
- Dacă dorești ca pastele să fie mai cremoase, adaugă restul de unt și amestecă până se omogenizează. Servește.
Note
Este recomandat să le servești cu un vin alb sec. Dacă dorești, poți să adaugi și alte legume în funcție de preferințe.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 1 porție
- Calorii: 650kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 200mg
- Grăsimi: 25g
- Grăsimi Sat: 10g
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 80g
- Fibre: 3g
- Proteine: 30g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.