Știucă cu vin alb la cuptor
Informativ
- Preparare: 10 min
- Gătire: 1 oră
- Timp total: 1 oră 10 min
- Cantitate: 3 porții
- Categorie: Cină
- Bucătărie: România
Descriere
Prepară știucă cu vin alb la cuptor cu această rețetă simplă. Peștele va ieși fraged, iar ingredientele îi vor da un gust echilibrat.
Ingrediente:
două sau trei știuci.
3, 4 morcovi mari.
1 legătură de pătrunjel.
2 cepe.
200ml vin alb.
2 foi de dafin.
o jumătate de lămâie.
2 roșii mici sau medii.
2 căței de usturoi.
sare, piper.
Mod de preparare:
1. Curăță peștii de solzi și mucus.
2. Într-o tavă vom pune toate ingredientele. Taie morcovii rondele, ceapa cuburi medii, adaugă foile de dafin, asezonează cu sare și piper după gust.
3. Adaugă apa, vinul, pătrunjelul, stoarce lămâia (în tavă sau deasupra peștelui), roșiile tăiate felii și usturoiul. Taie peștii bucăți potrivite, nici mari nici mici sau lasă-i întregi. Pune tava la cuptor, peștii vor fi gata când vor avea o culoare aurie-maronie.
Note
Opțional poți să-ți faci pe lângă o porție de cartofi pai.