Ștevie – rețetă simplă (de post)

Rețetă scrisă de: AlexandraCurs: CinăBucătărie: RomâniaDificultate: Ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

10

minute
Timp gătire

15

minute
Calorii

60

cal

Ștevie sau macrișul cucului este o plantă care e foarte bună la gust dacă este gătită corect. Această plantă previne și combate astenia, este detoxifiantă, reglează nivelul zahărului în sânge, reduce tensiunea arterială și vine cu multe alte beneficii, deci nu strică să o mânânci și dacă nu ții post.

Ingrediente:

  • ștevie.

  • 6 căței de usturoi.

  • 2 cepe medii.

  • 1 linguriță de mărar verde tocat.

  • 1 linguriță de făină.

  • 250ml untdelemn.

  • sare, piper după gust.

Mod de preparare:

  • Începe prin a spăla bine ștevia. Apoi pune-o la fiert în apă clocotită și adaugă sare. O lași la fiert 10-15 minute și reține din zeama în care a fiert (poți să o pui într-o cană).
  • Toacă mărunt ștevia și ceapa, zdrobește usturoiul și începe să călești doar ceapa și usturoiul într-o cratiță cu untdelemn încins. Adaugă făină și zeama apoi ștevia. Amestecă până când se încorporează bine. La sfârșit, adaugă sare și piper după gust.

Note:

  • Poți să servești cu pilaf de orez sau cartofi natur. Poftă bună!

    Opinia ta Conteaza !

    Dacă v-a plăcut această rețetă, vă rugăm să lăsați un comentariu. Acest lucru îi va ajuta și pe alții să descopere website-ul și rețetele noastre. Mulțumim pentru sprijin!

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.



    Pentru publicarea comentariului trebuie să accepți Politica de Confidențialitate.