Print
stevie și mămăligă într-o farfurie

Rețetă ștevie (de post, simplă)

Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida. (Votează rețeta)
loadingÎncarc…

Descriere:

Ștevia sau macrișul cucului este o plantă foarte bună la gust dacă este gătită corect. Este detoxifiantă, previne și combate astenia, reglează nivelul zahărului în sânge, reduce tensiunea și vine cu multe alte beneficii la pachet.


Informații:

  • Author: Oana
  • Preparare: 10 min
  • Gătire: 15 min
  • Timp total: 25 min
  • Cantitate: 4 porții
  • Categorie: Cină
  • Bucătărie: România

Ingrediente:

ștevie.

6 căței de usturoi.

2 cepe medii.

1 linguriță de mărar verde tocat.

1 linguriță de făină.

ulei de floarea soarelui sau de măsline.

sare, piper după gust.


Mod de preparare:

1. Spală bine ștevia apoi pune-o la fiert în apă clocotită cu 1-2 lingurițe de sare. Lasă la fiert ștevia 10-15 minute și reține din zeama în care a fiert (poți să o pui într-o cană).

2. Toacă mărunt ștevia și ceapa apoi zdrobește usturoiul. Călește ceapa și usturoiul puțin apoi adaugă făina, zeama și ștevia. Amestecă până când se incorporează toate bine. Gustă apoi asezonează cu sare și piper.

Note

Poți să servești cu pilaf de orez, cartofi natur sau mămăligă. Poftă bună!

Rețete apreciate

RUBRICA DE COMENTARII