Spaghete cu usturoi și ardei iute
Poți să servești spaghete cu usturoi și ardei iute pentru masa principală, fără carne doar cu câteva ingrediente pentru aromă și parmezan pentru proteină și gust.
- Timp Preparare: 10 min
- Timp Gătire: 20 min
- Timp Total: 30 min
- Porții: 4 porții
- Categorie: Cină
- Bucătărie: European
Ingrediente:
500g spaghete.
80g usturoi.
40g ardei iute.
2 legături de pătrunjel.
80ml ulei de măsline sau floarea soarelui.
100g parmezan.
80g unt.
Mod de preparare:
- Curăță și toacă usturoiul. Toacă ardeiul iute, pătrunjelul și rade parmezanul. Pune o oală de apă la fiert, cu sare (1-2 lingurițe).
- Fierbe pastele până când sunt aproape fierte (70-80%) încinge tigaia, pune uleiul de măsline sau de floarea soarelui, ardeiul iute și usturoiul în același timp. Când usturoiul începe să își schimbe culoarea, toarnă un polonic de apă din oala în care fierb pastele. Gătește ingredientele până se reduce totul.
- Scoate pastele din oală, pune-le în tigaie, iar apoi mai pune puțină apă din oala în care au fiert până le acoperi pe jumătate. Pune pătrunjelul tocat mărunt și untul apoi amestecă bine. Gustă pastele și când sunt fierte al dente adaugă parmezanul ras. Servește.
Note
Dacă dorești un gust mai intens, poți să adaugi ulei de măsline extra virgin și zeamă de lămâie.
Este recomandat să servești spaghetele cu un vin alb sec.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 1 porție
- Calorii: 600kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 200mg
- Grăsimi: 25g
- Grăsimi Sat: 10g
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 75g
- Fibre: 3g
- Proteine: 20g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.