Print
sote de urzici
buton-print buton-pinterest

Sote de urzici

Pregătește-ți sote de urzici ca și garnitură pentru carne sau ca masă principală. Se gătește exact ca spanacul și poate fi personalizat în funcție de preferințe.

info

  • Author: Oana
  • Timp Preparare: 10 min
  • Timp Gătire: 5 min
  • Timp Total: 15 min
  • Porții: 4 porții
  • Categorie: Cină
  • Bucătărie: European

Ingrediente:

500g urzici.

2 linguri ulei sau unt 20-30g.

sare după gust.

23 căței de usturoi (opțional, vezi note)

condimentele la alegere (opțional).

Mod de preparare:

  1. Spală urzicile bine sub jet de apă și lasă-le să se scurgă sau fierbe-le în apă sărată aprox. 4 minute, răcește-le și stoarce-le.
  2. Încinge o tigaie la foc mare apoi adaugă uleiul. Când uleiul e încins, adaugă urzicile și gătește-le la foc mare amestecând frecvent până când frunzele sunt moi (aprox. 5-8 minute). Servește!

Note

**usturoi: Călește cățeii de usturoi în uleiul încins apoi adaugă urzicile.

Informații Nutriționale
  • Pentru o porție de: 100g
  • Calorii: 29kcal
  • Zahăr: 0
  • Sodiu: 0
  • Grăsimi: 2.1g
  • Grăsimi Sat: 0
  • Grăsimi Nesat: 0
  • Grăsimi Trans: 0
  • Carbohidrați: 4.6g
  • Fibre: 2.9g
  • Proteine: 2.2g
  • Colesterol: 0

* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.

> Ai încercat rețeta?

Dacă ai întrebări, recomandări sau pur și simplu ți-a plăcut rețeta noastră te rugăm să lași un comentariu.

Distribuie pe:

Avatar pentru ȘtefanȘtefan

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star