Sote de urzici
Pregătește-ți sote de urzici ca și garnitură pentru carne sau ca masă principală. Se gătește exact ca spanacul și poate fi personalizat în funcție de preferințe.
- Timp Preparare: 10 min
- Timp Gătire: 5 min
- Timp Total: 15 min
- Porții: 4 porții
- Categorie: Cină
- Bucătărie: European
Ingrediente:
500g urzici.
2 linguri ulei sau unt 20-30g.
sare după gust.
2–3 căței de usturoi (opțional, vezi note)
condimentele la alegere (opțional).
Mod de preparare:
- Spală urzicile bine sub jet de apă și lasă-le să se scurgă sau fierbe-le în apă sărată aprox. 4 minute, răcește-le și stoarce-le.
- Încinge o tigaie la foc mare apoi adaugă uleiul. Când uleiul e încins, adaugă urzicile și gătește-le la foc mare amestecând frecvent până când frunzele sunt moi (aprox. 5-8 minute). Servește!
Note
**usturoi: Călește cățeii de usturoi în uleiul încins apoi adaugă urzicile.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 29kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 2.1g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 4.6g
- Fibre: 2.9g
- Proteine: 2.2g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.