Print
salată cu legume coapte la cuptor și feta într-un bol

Salată cu legume coapte la cuptor și feta

Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida. (Votează rețeta)

loadingÎncarc…

Descriere:

Salata cu legume coapte la cuptor și feta este folosită de greci ca și garnitură sau fel principal. Atunci când alegeți legumele puteți deveni creativi, dar nu vă puteți lipsi de brânza feta deoarece acesta este ingredientul de bază al rețetei.


Informații:

 • Author: Alexandra
 • Preparare: 15 min
 • Gătire: 55 min
 • Timp total: 1 oră 10 min
 • Cantitate: 2 porții
 • Categorie: Garnitură
 • Bucătărie: Grecia

Ingrediente:

100g brânză feta/telemea de oaie.

150200gr roșii cherry.

un dovlecel mic.

un ardei kapia roșu.

un ardei kapia verde.

un fir de rozmarin.

5 frunze de salvie.

3 căței de usturoi.

5 linguri ulei de măsline sau de floarea soarelui.

sare, piper, oregano și cimbru.


Mod de preparare:

 1. Taie dovlecelul bucățele de dimensiune egală. Procedează la fel cu ardeii. Presară apoi peste sare și ulei și punele la cuptor (coacele la 200°C, 30 de minute).
 2. Pune ulei într-o tigaie (poți și într-un vas ceramic). Adaugă rozmarinul și salvia. Când uleiul începe să sfârâie oprește focul. Adaugă acum usturoiul și așteaptă până când legumele din cuptor sunt gata. Uleiul se va infuza datorită ingredientelor.
 3. Scoate rozmarinul și salvia din tigaie. Taie roșiile cherry în două și punele în uleiul infuzat cu tăietura în jos. Când începe să bolborosească, focul trebuie dat la mic și le mai ții 2 minute pe foc. De preferat ar fi să scuturi tigaia, dar nu amesteca roșiile și presară sare (după gust, dar vezi să nu exagerezi deoarece feta are și ea sare).
 4. Pune legumele coapte (dovleceii și ardeii) peste roșiile cherry. Scutură tigaia să se așeze uniform. Sfarmă brânza feta deasupra (bucăți mai mari) presară oregano și cimbru. Încearcă să pui uleiul de sub legume peste brânza feta să combini gustul.
 5. Trebuie să pui mixul (poți cu tigaie cu tot) la cuptor, tot la 200°C dar doar 15 minute. Servește la temperatura camerei.
Note

Este foarte bun servit cu pâine integrală sau ca garnitură lângă grătăr.

> Ai încercat rețeta noastră?

Dacă ați încercat rețeta noastră, ne-ar face plăcere să auzim părerea voastră. Puteți lăsa un comentariu mai jos sau să distribuiți rețeta prietenilor. În acest fel putem publica și alte variante ale rețetelor sau chiar rețete noi, mulțumim!

Rețete populare

RUBRICA DE COMENTARII