Rețetă varză a la cluj
Aceasta este o rețetă tradițională de varză a la Cluj, care combină varza murată cu carne de porc afumată, orez și legume. Este o rețetă sațioasă și rapid de făcut, perfectă pentru zilele reci de iarna.
- Timp Preparare: 30 min
- Timp Gătire: 2 ore
- Timp Total: 2 ore 30 min
- Porții: 8 porții
- Categorie: Cină
- Bucătărie: România
Ingrediente:
1 kg de varză murată.
500 g carne de porc afumată.
1 ardei gras roșu.
1 ardei gras galben.
2 cepe medii.
1 cană de orez.
1 linguriță de boia de ardei.
1 linguriță de paprika.
1 linguriță de chimen
1 linguriță de coriandru
2 căței de usturoi.
apă.
sare, piper după gust.
Mod de preparare:
- Pune varza murată într-o oală mare apoi toarnă apă rece cât să o acopere. Fierbe varza aprox. o oră până când devine moale.
- Între timp, taie carnea de porc cuburi și ardeiul și ceapa tot așa. Călește carnea afumată într-o tigaie în puțin ulei până când devine crocantă; odată ce a devenit crocantă, călește și ardeiul&ceapa, amestecă apoi adaugă orezul.
- Asezonează cu boia de ardei, paprika, chimen, coriandru și usturoiul pisat; amestecă.
- Scoate varza din oală apoi taie-o bucăți mici, adaugă peste carnea și legumele din tigaie și amestecă. Adaugă apă suficientă cât să acoperi ingredientele, fierbe-le la foc mic aprox. o oră sau până când orezul este gata. Asezonează cu sare și piper, servește cald cu mămăliga sau pâine prăjită.
Note
Dacă dorești, poți să adaugi fenicul în preparat.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 250kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 10g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 25g
- Fibre: 5g
- Proteine: 15g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.