Print
varza a la cluj cu un ardei iute și mămăligă pe o farfurie
buton-print buton-pinterest

Rețetă varză a la cluj

Aceasta este o rețetă tradițională de varză a la Cluj, care combină varza murată cu carne de porc afumată, orez și legume. Este o rețetă sațioasă și rapid de făcut, perfectă pentru zilele reci de iarna.

info

  • Author: Oana
  • Timp Preparare: 30 min
  • Timp Gătire: 2 ore
  • Timp Total: 2 ore 30 min
  • Porții: 8 porții
  • Categorie: Cină
  • Bucătărie: România

Ingrediente:

1 kg de varză murată.

500 g carne de porc afumată.

1 ardei gras roșu.

1 ardei gras galben.

2 cepe medii.

1 cană de orez.

1 linguriță de boia de ardei.

1 linguriță de paprika.

1 linguriță de chimen

1 linguriță de coriandru

2 căței de usturoi.

apă.

sare, piper după gust.

Mod de preparare:

  1. Pune varza murată într-o oală mare apoi toarnă apă rece cât să o acopere. Fierbe varza aprox. o oră până când devine moale.
  2. Între timp, taie carnea de porc cuburi și ardeiul și ceapa tot așa. Călește carnea afumată într-o tigaie în puțin ulei până când devine crocantă; odată ce a devenit crocantă, călește și ardeiul&ceapa, amestecă apoi adaugă orezul.
  3. Asezonează cu boia de ardei, paprika, chimen, coriandru și usturoiul pisat; amestecă.
  4. Scoate varza din oală apoi taie-o bucăți mici, adaugă peste carnea și legumele din tigaie și amestecă. Adaugă apă suficientă cât să acoperi ingredientele, fierbe-le la foc mic aprox. o oră sau până când orezul este gata. Asezonează cu sare și piper, servește cald cu mămăliga sau pâine prăjită.

Note

Dacă dorești, poți să adaugi fenicul în preparat.

Informații Nutriționale
  • Pentru o porție de: 100g
  • Calorii: 250kcal
  • Zahăr: 0
  • Sodiu: 0
  • Grăsimi: 10g
  • Grăsimi Sat: 0
  • Grăsimi Nesat: 0
  • Grăsimi Trans: 0
  • Carbohidrați: 25g
  • Fibre: 5g
  • Proteine: 15g
  • Colesterol: 0

* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.

> Ai încercat rețeta?

Dacă ai întrebări, recomandări sau pur și simplu ți-a plăcut rețeta noastră te rugăm să lași un comentariu.

Distribuie pe:

Avatar pentru ȘtefanȘtefan

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star