
Rețetă Varză a la Cluj (varza alacluj)
Descriere:
Aceasta este o rețetă tradițională de varză a la Cluj, care combină varza murată cu carne de porc afumată, orez și legume. Este o rețetă delicioasă și sațioasă, perfectă pentru zilele reci de iarna.
Informații:
- Preparare: 30 min
- Gătire: 2 ore
- Timp total: 2 ore 30 min
- Cantitate: 8 porții
- Categorie: Cină
- Bucătărie: România
Ingrediente:
1 kg de varză murată.
500 g carne de porc afumată.
1 ardei gras roșu.
1 ardei gras galben.
2 cepe medii.
1 cană de orez.
1 linguriță de boia de ardei.
1 linguriță de paprika.
1 linguriță de chimen
1 linguriță de coriandru
2 căței de usturoi.
apă.
sare, piper după gust.
Mod de preparare:
- Se pune varza murată într-o oală mare și se adaugă apa rece suficientă pentru a o acoperi. Se fierbe varza timp de aproximativ o oră, până devine moale.
- Între timp, se taie carnea de porc afumată în cuburi mici și se călește într-o tigaie cu puțin ulei până devine crocantă.
- Se taie ardeiul, ceapa în cuburi mici și se adaugă la carnea de porc calită. Se amestecă bine și se adaugă orezul.
- Se adaugă boia de ardei, paprika, chimen, coriandru si usturoiul pisat la carnea si legumele din tigaie si se amestecă bine.
- Se scoate varza din oală și se taie în bucați mici. Se adaugă la carnea și legumele din tigaie și se amestecă bine.
- Se adaugă apă suficientă pentru a acoperi ingredientele și se lasă să fiarbă la foc mic timp de aproximativ o oră, până când orezul este gata.
- Se condimentează cu sare și piper după gust și se servește cald, cu mămăligă sau pâine prajită.
NoteDacă dorești, poți să adaugi fenicul în preparat.
Dacă dorești, poți să adaugi fenicul în preparat.