Rețetă tochitură de vită moldovenească
Pregătește tochitură de vită moldovenească folosind rețeta originală. Este ușor de preparat, are o textură cremoasă, plină de carne și legume numai bună de servit la cină fiind un preparat sațios.
- Timp Preparare: 10 min
- Timp Gătire: 45 min
- Timp Total: 55 min
- Porții: 2 porții
- Categorie: Cină
- Bucătărie: Moldova
Ingrediente:
1 ardei kapia/gras.
2–3 căței de usturoi.
2 cepe.
100g cârnaț afumat.
300g carne de vită sau porc.
bulion sau roșii pasate.
1–2 foi de dafin.
sare și piper după gust.
pătrunjel.
mămăligă.
Mod de preparare:
- Taie ardeiul, ceapa, cățeii de usturoi cubulețe. Taie cârnațul afumat și vita bucăți potrivite apoi prăjește-le într-o tigaie câteva minute. Adaugă bulionul/roșiile pasate, ardeii, foile de dafin, cățeii de usturoi, ceapa, sarea și piperul apoi gătește la foc mediu aprox. 35 min. (pătrunjelul se adaugă la final).
- Între timp ce carnea și legumele fierb, pregătește mămăliga. Pune mămăliga într-o farfurie, în mijlocul ei fă un loc liber, pune compoziția de mai sus. Poți deasupra lor să adaugi un ou ochi prăjit și telema.
Note
Dacă dorești o tocăniță mai aromată, poți să adaugi mai multe ierburi aromatice.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 250kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 10g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 20g
- Fibre: 5g
- Proteine: 25g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.