Rețetă tocăniță din piept de pui
Dacă cauți un preparat consistent pentru masa de la cină, poți să-ți pregătești cu ușurință o tocăniță din piept de pui. Puiul se gătește repede, legumele și sosul îi vor oferi aromă.
- Timp Preparare: 10 min
- Timp Gătire: 30 min
- Timp Total: 40 min
- Porții: 4 porții
- Categorie: Cină
- Bucătărie: România
Ingrediente:
1 piept de pui dezosat.
1 ceapă albă.
1 ardei gras/kapia.
1 morcov.
2 linguri de ulei.
2 linguri bulion/suc de roșii.
sare, piper după gust.
pătrunjel.
1 linguriță de boia de ardei dulce.
Mod de preparare:
- Curățăm legumele și le tocăm cubulețe mici. Tăiem și pieptul de pui cubulețe.
- Într-o tigaie încăpătoare punem cele 2 linguri de ulei la încălzit și turnăm toate legumele tocate în tigaie. Le lăsăm să se călească până când devin puțin mai moi.
- Când acestea s-au înmuiat adăugăm o linguriță de boia dulce. Adăugăm pieptul de pui și turnăm o ceașcă de apă. Punem capacul și lăsăm pieptul de pui să fiarbă până când este gătit.
- După ce pieptul de pui s-a gătit adăugăm bulionul, sarea și piperul după gust și mai lăsăm să fiarbă aproximativ 2 minute. Stingem focul și presărăm puțin pătrunjel verde pe deasupra.
Note
Bulionul se poate înlocui cu 2 roșii. Ele trebuie fierte împreună cu tocănița.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 70kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 1g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 1g
- Fibre: 1g
- Proteine: 15g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.