
Rețetă tocăniță de legume cu carne de porc
Gătește-ți o tocăniță de legume cu carne de porc bogată în arome folosind această rețetă simplă. Este ușor de făcut și modificat, perfectă pentru momentele când dorești să servești o cină copioasă împreună cu familia.
- Timp Preparare: 10 min
- Timp Gătire: 35 min
- Timp Total: 45 min
- Porții: 5 porții
- Categorie: Cină
- Bucătărie: Europeană
Ingrediente:
300g carne de porc
2 linguri ulei de măsline sau de floarea soarelui
1 ceapă
2 căței de usturoi
1 ardei gras
1 ardei kapia
1 ardei iute mic (opțional)
1 roșie
150ml bulion
4 cartofi medii
2 morcovi
1 rădăcină pătrunjel
1 țelină mică
2 foi de dafin
100g mazăre
50g fasole
rozmarin (opțional)
chilli (opțional)
sare & piper după gust
Mod de preparare:
- Taie carnea în cuburi medii și asezoneaz-o cu rozmarin, chilli (opțional), sare și piper. Prăjește carnea în 2 linguri de ulei într-o cratiță cu pereți mai înalți la foc mediu până când prinde o culoare arămie sau grăsimea se topește (dacă are).
- Până ce se prăjește carnea, taie julienne (fășii subțiri) ceapa, usturoiul și ardeii. Când carnea este gata scoate-o pe o farfurie și pune legumele taiate în cratiță. Între timp taie roșia cuburi mici și adaug-o când legumele încep să se înmoaie. Mai lasă la călit până ce pielea roșiei se desprinde, readaugă carne și amestecă. Toarnă bulionul, puțină apă (cât să acopere) și adaugă foile de dafin.
- Curăță și taie cuburi medii cartofi și rădăcinoasele (morcovi, pătrunjel și țelină). Adaugă-le în tocăniță și asezonează cu sare și piper. În caz că nu sunt toate ingredientele acoperite de lichid, mai adaugă apă. Se lasă la fiert circa 30-40 de minute, dacă lichidul scade dar cartofi nu sunt fierti se mai adaugă apă și asezonează.
- Pe măsură ce lichidul scade se îngroașă, rămând la final cu o textură de sos. Când poți desprinde carnea, oprește focul și adugă mazărea și fasolea. Asezonează la final dupa preferință și servește.
Note
Fasolea și mazărea folosite sunt din conserve, dacă folosiți proaspete trebuie fierte separat.
Puteți marina carnea cu o zi înainte pentru un plus de aromă.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 300kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 15g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 20g
- Fibre: 5g
- Proteine: 20g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.