Rețetă țelină la cuptor
Țelina la cuptor este un preparat simplist, în principiu această rețetă își dorește să păstreze aroma, chiar să o potențeze. Ingredientele alese sunt la îndemână în majoritatea bucătăriilor.
- Timp Preparare: 5 min
- Timp Gătire: 35 min
- Timp Total: 40 min
- Porții: 5 porții
- Categorie: Cină
- Bucătărie: România
Ingrediente:
2 țeline mari (rădăcină).
5–6 căței de usturoi răzuiți.
3 linguri de ulei.
5–6 linguri făină albă.
5–6 linguri făină de mălai.
puțină apă.
sare, praf de ceapă, pătrunjel frunze sau uscat, usturoi pudră, ghimbir, turmeric sau orice alte condimente la alegere.
Mod de preparare:
- Țelina trebuie curățată apoi tăiată felii. Fierbe țelina în apă cu sare (1-2 linguri) aproximativ 10-15 minute. Strecoară țelina și las-o la răcit.
- Prepară un mujdei din usturoi, puțină apă, trei linguri de ulei și condimentele alese. Dă feliile de țelină prin făină albă, apoi prin mujdei, iar apoi prin mălai. Așează feliile într-o tavă unsă cu ulei sau unt. Feliile de țelină se coc la cuptor aproximativ 20 de minute la 180°C. Dacă miezul este fraged, țelina ar trebui să fie gata.
Note
Poți să adaugi deasupra țelinei niște frunze de dafin.
Poți să servești cu unt, piper.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 150kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 10g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 25g
- Fibre: 5g
- Proteine: 3g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.