Rețetă tagliatelle cu portocale
Dacă dorești să-ți impresionezi familia sau prietenii cu un preparat mai unic, poți să-ți pregătești paste tagliatelle cu portocale. Textura pastelor cu aroma citrică a portocalelor oferă o aromă inedită.
- Timp Preparare: 10 min
- Timp Gătire: 8 min
- Timp Total: 18 min
- Porții: 3 porții
- Categorie: Cină
- Bucătărie: European
Ingrediente:
300g tagliatelle.
2 portocale.
2 cepe mici.
200ml smântână dulce.
30g unt.
1 polonic apă sau supă de legume.
50g feta sau parmezan (opțional).
sare și piper după gust.
Mod de preparare:
- Toacă mărunt ceapa apoi prăjește-o în untul încins. Spală portocalele bine și curăță-le de coajă (doar partea colorată, fără cea albă, care este amară). Taie coaja julien și pune-o peste ceapa prăjită.
- Călește coaja de portocale două-trei minute și adaugă smântâna și apa, asezonează cu sare și fierbe ingredientele aprox. 10 minute la foc mediu până sosul se îngroașă, amestecând din când în când să nu se prindă de fundul vasului.
- Fierbe pastele al dente, scurge-le și păstrează o cană din apa în care au fiert. Pune pastele peste sos împreună cu apa, amestecă și lasă-le aprox. 5 minute să se întrepătrundă aromele. Râșnește piper deasupra și servește.
Note
Poți să le servești cu legume fierte, sos de iaurt, pătrunjel tocat sau frunze de busuioc.
Dacă optezi să adaugi brânzeturi, îți recomand să le adaugi atunci fierbi ingredientele.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 1 porție
- Calorii: 350kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 150mg
- Grăsimi: 15g
- Grăsimi Sat: 8g
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 45g
- Fibre: 3g
- Proteine: 8g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.