Rețetă știucă la cuptor cu legume și vin alb
Prepară știucă la cuptor cu legume și vin alb folosind această rețetă simplă. Carnea va fi una fragedă iar ingredientele îi vor da un gust echilibrat și aromat.
- Timp Preparare: 10 min
- Timp Gătire: 1 oră
- Timp Total: 1 oră 10 min
- Porții: 3 porții
- Categorie: Cină
- Bucătărie: România
Ingrediente:
două sau trei știuci.
200ml vin alb.
3, 4 morcovi mari.
1 legătură de pătrunjel.
2 cepe.
2 foi de dafin.
o jumătate de lămâie.
2 roșii mici sau medii.
2 căței de usturoi.
sare, piper.
Mod de preparare:
- Curăță peștii de solzi și mucus. Pune într-o tavă toate ingredientele. Taie morcovii rondele, ceapa cuburi medii apoi adaugă foile de dafin și asezonează.
- Adaugă apa, vinul, pătrunjelul, stoarce lămâia (în tavă sau deasupra peștelui), roșiile tăiate felii și usturoiul. Taie peștii bucăți potrivite, nici mari nici mici sau lasă-i întregi. Pune tava la cuptor, peștii vor fi gata când vor avea o culoare aurie-maronie.
Note
Poți să-ți prepari o porție de cartofi pai ca garnitură. Taie-i subțiri, condimentează-i și coace-i în aceeași tavă cu știuca și legumele.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 80kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 2g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 6g
- Fibre: 2g
- Proteine: 8g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.