Print
știucă la cuptor cu vin alb și legume într-o tavă
buton-print buton-pinterest

Rețetă știucă la cuptor cu legume și vin alb

Prepară știucă la cuptor cu legume și vin alb folosind această rețetă simplă. Carnea va fi una fragedă iar ingredientele îi vor da un gust echilibrat și aromat.

info

  • Author: Oana
  • Timp Preparare: 10 min
  • Timp Gătire: 1 oră
  • Timp Total: 1 oră 10 min
  • Porții: 3 porții
  • Categorie: Cină
  • Bucătărie: România

Ingrediente:

două sau trei știuci.

200ml vin alb.

3, 4 morcovi mari.

1 legătură de pătrunjel.

2 cepe.

2 foi de dafin.

o jumătate de lămâie.

2 roșii mici sau medii.

2 căței de usturoi.

sare, piper.

Mod de preparare:

  1. Curăță peștii de solzi și mucus. Pune într-o tavă toate ingredientele. Taie morcovii rondele, ceapa cuburi medii apoi adaugă foile de dafin și asezonează.
  2. Adaugă apa, vinul, pătrunjelul, stoarce lămâia (în tavă sau deasupra peștelui), roșiile tăiate felii și usturoiul. Taie peștii bucăți potrivite, nici mari nici mici sau lasă-i întregi. Pune tava la cuptor, peștii vor fi gata când vor avea o culoare aurie-maronie.

Note

Poți să-ți prepari o porție de cartofi pai ca garnitură. Taie-i subțiri, condimentează-i și coace-i în aceeași tavă cu știuca și legumele.

Informații Nutriționale
  • Pentru o porție de: 100g
  • Calorii: 80kcal
  • Zahăr: 0
  • Sodiu: 0
  • Grăsimi: 2g
  • Grăsimi Sat: 0
  • Grăsimi Nesat: 0
  • Grăsimi Trans: 0
  • Carbohidrați: 6g
  • Fibre: 2g
  • Proteine: 8g
  • Colesterol: 0

* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.

> Ai încercat rețeta?

Dacă ai întrebări, recomandări sau pur și simplu ți-a plăcut rețeta noastră te rugăm să lași un comentariu.

Distribuie pe:

Avatar pentru AlexandraAlexandra

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star