Print
știucă la cuptor cu legume și vin alb
buton-print buton-pinterest

Rețetă știucă la cuptor cu legume și vin alb

Prepară știucă la cuptor cu legume și vin alb folosind această rețetă simplă. Carnea va fi una fragedă iar ingredientele îi vor da un gust echilibrat și aromat.

info

  • Author: Alexandra
  • Preparare: 10 min
  • Gătire: 1 oră
  • Timp Total: 1 oră 10 min
  • Porții: 3 porții
  • Categorie: Cină
  • Bucătărie: România

Ingrediente:

două sau trei știuci.

200ml vin alb.

3, 4 morcovi mari.

1 legătură de pătrunjel.

2 cepe.

2 foi de dafin.

o jumătate de lămâie.

2 roșii mici sau medii.

2 căței de usturoi.

sare, piper.

Mod de preparare:

  1. Curăță peștii de solzi și mucus.
  2. Într-o tavă vom pune toate ingredientele. Taie morcovii rondele, ceapa cuburi medii, adaugă foile de dafin, asezonează cu sare și piper după gust.
  3. Adaugă apa, vinul, pătrunjelul, stoarce lămâia (în tavă sau deasupra peștelui), roșiile tăiate felii și usturoiul. Taie peștii bucăți potrivite, nici mari nici mici sau lasă-i întregi. Pune tava la cuptor, peștii vor fi gata când vor avea o culoare aurie-maronie.

Note

Opțional poți să-ți faci pe lângă o porție de cartofi pai.

> Ai încercat rețeta noastră?

Ne-am bucura să auzim de la tine ce ți-a plăcut la această rețetă sau ce ai schimba, lasă un comentariu mai jos!

Distribuie pe:

Rețete populare

RUBRICA DE COMENTARII

    Completează câmpurile și votează 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star