
Rețetă știucă la cuptor cu legume și vin alb
Descriere:
Prepară știucă la cuptor cu legume și vin alb folosind această rețetă simplă. Carnea va fi una fragedă iar ingredientele îi vor da un gust echilibrat și aromat.
Informații:
- Preparare: 10 min
- Gătire: 1 oră
- Timp total: 1 oră 10 min
- Cantitate: 3 porții
- Categorie: Cină
- Bucătărie: România
Ingrediente:
două sau trei știuci.
200ml vin alb.
3, 4 morcovi mari.
1 legătură de pătrunjel.
2 cepe.
2 foi de dafin.
o jumătate de lămâie.
2 roșii mici sau medii.
2 căței de usturoi.
sare, piper.
Mod de preparare:
- Curăță peștii de solzi și mucus.
- Într-o tavă vom pune toate ingredientele. Taie morcovii rondele, ceapa cuburi medii, adaugă foile de dafin, asezonează cu sare și piper după gust.
- Adaugă apa, vinul, pătrunjelul, stoarce lămâia (în tavă sau deasupra peștelui), roșiile tăiate felii și usturoiul. Taie peștii bucăți potrivite, nici mari nici mici sau lasă-i întregi. Pune tava la cuptor, peștii vor fi gata când vor avea o culoare aurie-maronie.
NoteOpțional poți să-ți faci pe lângă o porție de cartofi pai.
Opțional poți să-ți faci pe lângă o porție de cartofi pai.