
Rețetă știucă la cuptor cu legume și vin alb
Prepară știucă la cuptor cu legume și vin alb folosind această rețetă simplă. Carnea va fi una fragedă iar ingredientele îi vor da un gust echilibrat și aromat.
- Preparare: 10 min
- Gătire: 1 oră
- Timp Total: 1 oră 10 min
- Porții: 3 porții
- Categorie: Cină
- Bucătărie: România
Ingrediente:
două sau trei știuci.
200ml vin alb.
3, 4 morcovi mari.
1 legătură de pătrunjel.
2 cepe.
2 foi de dafin.
o jumătate de lămâie.
2 roșii mici sau medii.
2 căței de usturoi.
sare, piper.
Mod de preparare:
- Curăță peștii de solzi și mucus.
- Într-o tavă vom pune toate ingredientele. Taie morcovii rondele, ceapa cuburi medii, adaugă foile de dafin, asezonează cu sare și piper după gust.
- Adaugă apa, vinul, pătrunjelul, stoarce lămâia (în tavă sau deasupra peștelui), roșiile tăiate felii și usturoiul. Taie peștii bucăți potrivite, nici mari nici mici sau lasă-i întregi. Pune tava la cuptor, peștii vor fi gata când vor avea o culoare aurie-maronie.
Note
Opțional poți să-ți faci pe lângă o porție de cartofi pai.