Print
știucă la cuptor cu legume și vin alb

Rețetă știucă la cuptor cu legume și vin alb

Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida. (Votează rețeta)

loadingÎncarc…

Descriere:

Prepară știucă la cuptor cu legume și vin alb folosind această rețetă simplă. Carnea va fi una fragedă iar ingredientele îi vor da un gust echilibrat și aromat.


Informații:

  • Author: Alexandra
  • Preparare: 10 min
  • Gătire: 1 oră
  • Timp total: 1 oră 10 min
  • Cantitate: 3 porții
  • Categorie: Cină
  • Bucătărie: România

Ingrediente:

două sau trei știuci.

200ml vin alb.

3, 4 morcovi mari.

1 legătură de pătrunjel.

2 cepe.

2 foi de dafin.

o jumătate de lămâie.

2 roșii mici sau medii.

2 căței de usturoi.

sare, piper.


Mod de preparare:

  1. Curăță peștii de solzi și mucus.
  2. Într-o tavă vom pune toate ingredientele. Taie morcovii rondele, ceapa cuburi medii, adaugă foile de dafin, asezonează cu sare și piper după gust.
  3. Adaugă apa, vinul, pătrunjelul, stoarce lămâia (în tavă sau deasupra peștelui), roșiile tăiate felii și usturoiul. Taie peștii bucăți potrivite, nici mari nici mici sau lasă-i întregi. Pune tava la cuptor, peștii vor fi gata când vor avea o culoare aurie-maronie.
Note

Opțional poți să-ți faci pe lângă o porție de cartofi pai.

> Ai încercat rețeta noastră?

Dacă ați încercat rețeta noastră, ne-ar face plăcere să auzim părerea voastră. Puteți lăsa un comentariu mai jos sau să distribuiți rețeta prietenilor. În acest fel putem publica și alte variante ale rețetelor sau chiar rețete noi, mulțumim!

Rețete populare

RUBRICA DE COMENTARII