Rețetă șparanghel la cuptor (simplu și rapid)

Rețetă scrisă de: AlexandraCurs: CinăBucătărie: RomâniaDificultate: Mediu
Porții

4

porții
Timp preparare

15

minute
Timp gătire

15

minute
Calorii

123

cal

Rețetă șparanghel la cuptor, o rețetă ușor de preparat și gătit. Sărat și savuros, această metodă înlătură gustul amar al șparanghelului. De preferat ar fi să serviți șparanghel alături de pește sau miel, dar și așa gol nu-i rău.

Ingrediente:

  • 350g de șparanghel subțire, curățat.

  • 3 linguri de ulei de măsline/normal.

  • sare și piper negru după gust.

  • 20-25g de parmezan ras (opțional).

  • 1 cățel de usturoi tocat mărunt (opțional).

  • 10-20ml suc de lămâie (opțional).

Mod de preparare:

  • Pe o tavă pune o folie de aluminiu. Apoi, trebuie să preîncălzești cuptorul la 220°C.
  • Pregătește un castron, pune șparanghelul în el și stropește-l cu ulei de măsline sau ulei normal. Apoi presară cu parmezan, usturoi, sare și piper. Când aranjezi șparanghelul pe tavă, să faci doar un singur strat, să nu fie unul peste altul.
  • Trebuie să coaceți șparanghelul până când se înmoaie, între 12 până la 15 minute, în funcție de grosime. Stoarce sucul de lămâie peste chiar înainte de servire.

Note:

  • Pentru a îndepărta capetele lemnoase, prindeți tulpina de șparanghel de la fiecare capăt și îndoiți până când se rupe. Ea se va rupe în mod natural acolo unde începe să devină tare.

    Opinia ta Conteaza !

    Dacă v-a plăcut această rețetă, vă rugăm să lăsați un comentariu. Acest lucru îi va ajuta și pe alții să descopere website-ul și rețetele noastre. Mulțumim pentru sprijin!

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.



    Pentru publicarea comentariului trebuie să accepți Politica de Confidențialitate.