Print
sparanghel la cuptor pe o tavă
buton-print buton-pinterest

Rețetă sparanghel la cuptor

Folosind această rețetă am reușit să prepar sparanghel la cuptor și să îi înlătur gustul amar. Cașcavalul și condimentele vor oferi preparatului un gust savuros și sărat, recomandarea noastră este să serviți sparanghelul alături de pește sau miel dar se poate consuma și ca preparat principal.

Pe mine personal m-a atras această legumă deoarece are foarte multe minerale care ajută organismul și digestia deoarece este bogată în fibre.

info

  • Author: Oana
  • Preparare: 15 min
  • Gătire: 15 min
  • Timp Total: 30 min
  • Porții: 4 porții
  • Categorie: Cină
  • Bucătărie: Mediteraneană

Ingrediente:

350g de sparanghel subțire, curățat.

3 linguri de ulei de măsline/normal.

sare și piper negru după gust.

20-25g de parmezan ras (opțional).

1 cățel de usturoi tocat mărunt (opțional).

1020ml suc de lămâie (opțional).

Mod de preparare:

1. Pe o tavă pune o folie de aluminiu. Apoi, trebuie să preîncălzești cuptorul la 220°C.

2. Pregătește un castron, pune sparanghelul în el și stropește-l cu ulei de măsline sau ulei normal. Apoi presară cu parmezan, usturoi, sare și piper. Când aranjezi sparanghelul pe tavă, să faci doar un singur strat, să nu fie unul peste altul.

3. Trebuie să coaceți sparanghelul până când se înmoaie, între 12 până la 15 minute, în funcție de grosime. Stoarce sucul de lămâie peste chiar înainte de servire.

Note

Pentru a îndepărta capetele lemnoase, prindeți tulpina de sparanghel de la fiecare capăt și îndoiți până când se rupe. Ea se va rupe în mod natural acolo unde începe să devină tare.

Sparanghelul poate fi servit cu sos olandez și cartofi prăjiți.

> Ai încercat rețeta noastră?

Ne-am bucura să auzim de la tine ce ți-a plăcut la această rețetă sau ce ai schimba, lasă un comentariu mai jos!

Distribuie pe:

Rețete populare

RUBRICA DE COMENTARII

    Completează câmpurile și votează 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star