Rețetă sparanghel la cuptor
Pregătește-ți sparanghel la cuptor folosind această rețetă simplă dacă dorești să îi înlături gustul amar. Cașcavalul și condimentele îi vor da un gust savuros și sărat numai bun de servit alături de pește, miel sau ca masă principală.
- Timp Preparare: 15 min
- Timp Gătire: 15 min
- Timp Total: 30 min
- Porții: 4 porții
- Categorie: Cină
- Bucătărie: Mediteraneană
Ingrediente:
350g de sparanghel subțire, curățat.
3 linguri de ulei de măsline/normal.
sare și piper negru după gust.
20-25g de parmezan ras (opțional).
1 cățel de usturoi tocat mărunt (opțional).
10–20ml suc de lămâie (opțional).
Mod de preparare:
- Pe o tavă pune o folie de aluminiu. Apoi, trebuie să preîncălzești cuptorul la 220°C.
- Pregătește un castron, pune sparanghelul în el și stropește-l cu ulei de măsline sau ulei normal. Apoi presară cu parmezan, usturoi, sare și piper. Când aranjezi sparanghelul pe tavă, să faci doar un singur strat, să nu fie unul peste altul.
- Trebuie să coaceți sparanghelul până când se înmoaie, între 12 până la 15 minute, în funcție de grosime. Stoarce sucul de lămâie peste chiar înainte de servire.
Note
Pentru a îndepărta capetele lemnoase, prindeți tulpina de sparanghel de la fiecare capăt și îndoiți până când se rupe. Ea se va rupe în mod natural acolo unde începe să devină tare.
Sparanghelul poate fi servit cu sos olandez și cartofi prăjiți.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 30kcal
- Zahăr: 1g
- Sodiu: 150mg
- Grăsimi: 2g
- Grăsimi Sat: 0,5g
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 3g
- Fibre: 2g
- Proteine: 2g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.