Print
spanac cu usturoi într-o tigaie

Rețetă spanac cu usturoi (soté)

Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida. (1 voturi, media: 5,00 din 5)

loadingÎncarc…

Descriere:

Pentru a prepara spanac cu usturoi (soté) ai nevoie doar de 4 ingrediente și maxim 10 minute. În general se servește ca garnitură dar poate să fie servit chiar și ca fel principal.


Informații:

 • Author: Oana
 • Preparare: 5 min
 • Gătire: 5 min
 • Timp total: 10 min
 • Cantitate: 4 porții
 • Categorie: Cină
 • Bucătărie: Iran

Ingrediente:

spanac proaspăt sau congelat.

2-3 căței de usturoi tocați mărunt.

unt.

sare și piper.

23 linguri de smântână (opțional, vezi note).


Mod de preparare:

 1. Dacă folosiți spanac congelat puteți să îl încălziți la microunde 2-3 minute. Dacă folosiți spanac proaspăt, trebuie să îl speli bine și să îl uști/scurgi, dacă dorești poți să îi rupi codițele jos.
 2. Taie usturoiul mărunt. Pune o tigaie mare pe foc și setează focul pe mediu, adaugă untul iar atunci când untul s-a topit adaugă usturoiul. Când usturoiul începe să miroasă și devine auriu la culoare poți să îl scoți din tigaie sau să îl lași și să continui cu pasul trei.
 3. Adaugă spanacul în tigaia încinsă, cam în 30-40 de secunde el va scădea și va lăsa apă. Amestecă spanacul cu o lingură de lemn sau sotează până când este gata. În general, spanacul este gata atunci când frunzele au o culoare de verde mai intens, sunt moi.
 4. Asezonează cu sare și piper apoi amestecă. Servește cald.
Note

Opțional, când ajungeți la pasul patru puteți să adăugați și 2-3 linguri de smântână. Amesteci bine apoi servești.

> Ai încercat rețeta noastră?

Dacă ați încercat rețeta noastră, ne-ar face plăcere să auzim părerea voastră. Puteți lăsa un comentariu mai jos sau să distribuiți rețeta prietenilor. În acest fel putem publica și alte variante ale rețetelor sau chiar rețete noi, mulțumim!

Rețete populare

RUBRICA DE COMENTARII