Rețetă spanac cu usturoi (soté)
Pentru a prepara spanac cu usturoi (soté) ai nevoie doar de 4 ingrediente și maxim 10 minute. În general se servește ca garnitură dar poate să fie servit chiar și ca fel principal.
- Timp Preparare: 5 min
- Timp Gătire: 5 min
- Timp Total: 10 min
- Porții: 4 porții
- Categorie: Cină
- Bucătărie: Iran
Ingrediente:
spanac proaspăt sau congelat.
2-3 căței de usturoi tocați mărunt.
unt.
sare și piper.
2–3 linguri de smântână (opțional, vezi note).
Mod de preparare:
- Dacă folosiți spanac congelat puteți să îl încălziți la microunde 2-3 minute. Dacă folosiți spanac proaspăt, trebuie să îl speli bine și să îl uști/scurgi, dacă dorești poți să îi rupi codițele jos.
- Taie usturoiul mărunt. Pune o tigaie mare pe foc și setează focul pe mediu, adaugă untul iar atunci când untul s-a topit adaugă usturoiul. Când usturoiul începe să miroasă și devine auriu la culoare poți să îl scoți din tigaie sau să îl lași și să continui cu pasul trei.
- Adaugă spanacul în tigaia încinsă, cam în 30-40 de secunde el va scădea și va lăsa apă. Amestecă spanacul cu o lingură de lemn sau sotează până când este gata. În general, spanacul este gata atunci când frunzele au o culoare de verde mai intens, sunt moi.
- Asezonează cu sare și piper apoi amestecă. Servește cald.
Note
Opțional, când ajungeți la pasul patru puteți să adăugați și 2-3 linguri de smântână. Amesteci bine apoi servești.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 40kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 3g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 2g
- Fibre: 2g
- Proteine: 1g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.