Print
sos de ciuperci într-o tigaie
buton-print buton-pinterest

Rețetă sos de ciuperci

Prepară acasă cu ușurință sos de ciuperci. Potrivite ca garnitură alături de fripturi și paste deoarece sosul este unul cremos și aromat.

info

  • Author: Oana
  • Preparare: 20 min
  • Gătire: 25 min
  • Timp Total: 45 min
  • Porții: 6 porții
  • Categorie: Sos
  • Bucătărie: Global

Ingrediente:

600g de ciuperci.

30ml lapte.

3 linguri de smântână.

3 căței de usturoi.

o ceapă medie.

o lingură de făină.

o lingură de unt.

o lingură de ulei.

sare, piper, cimbru după gust.

Mod de preparare:

  1. Curăță, spală și feliează ciupercile apoi lasă-le să se usuce într-o strecurătoare.
  2. Taie ceapa mărunt apoi călește-o până când devine aproape aurie. Adaugă ciupercile și gătește-le până când lasă apă și devin închise la culoare. Scoate apa lăsată de ciuperci apoi mai lasă-le 5 minute la călit. Transferă ciupercile într-un bol și curăță tigaia sau folosește alta curată pentru a continua cu pasul trei.
  3. În tigaia curată pune uleiul și untul la foc mic. Peste 1-2 minute adaugă făina și prăjește-o până când devine gelatinoasă, toarnă laptele și amestecă până când se omogenizează apoi pune cele trei linguri de smântână și amesteci iar. Pune usturoiul zdrobit, asezonează cu sare, piper și cimbru după gust.
  4. Adaugă ciupercile în compoziție, amestecă apoi gătește-le 2-3 minute cât să se încorporeze. Servește.

Note

Dacă doriți mai mult sos, adăugați mai multă făină și lapte.

La final, poți să mai asezonezi și să adaugi usturoi în funcție de preferințe.

> Ai încercat rețeta noastră?

Ne-am bucura să auzim de la tine ce ți-a plăcut la această rețetă sau ce ai schimba, lasă un comentariu mai jos!

Distribuie pe:

Rețete populare

RUBRICA DE COMENTARII

    Completează câmpurile și votează 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star