
Rețetă snițele de pui
În principiu, șnițelele de pui sunt o alegere populară și foarte ușor de făcut atunci când îți dorești să pregătești o masă rapidă și delicioasă. Ușor de personalizat, crocante, merg cu diverse garnituri la alegere precum salate, pireu, mazăre etc.
- Preparare: 25 min
- Gătire: 20 min
- Timp Total: 45 min
- Porții: 12 porții
- Categorie: Cină
- Bucătărie: Europeană
Ingrediente:
piept de pui.
2–3 ouă.
făină.
pesmet.
sare și piper după gust.
Mod de preparare:
- Taie pieptul de pui felii de mărimi egale, dacă dorești poți să le bați cu ciocanul de bucătărie. Pune feliile într-un vas și asezonează-le cu sare și piper după gust.
- Sparge ouăle într-un vas, opțional adaugă 1 vârf de cuțit sare și cu o furculiță amestecă-le aprox. 1-2 minute. Pune făina și pesmetul în farfurii diferite.
- Trece feliile de carne prima dată prin făină, ou, pesmet și prăjește-le 2-3 minute pe fiecare parte sau până când devin aurii. Scoate șnițelele de pui pe o farfurie cu hârtie pentru a elimina surplusul de ulei. Când ți-ai făcut un strat de șnițele, pune hârtie deasupra lor și următoarele șnițele. Servește.
Note
Pentru mai multă varietate, poți adăuga și alte condimente (ex. paprika, cimbru, busuioc) în făina sau pesmet.