Print
snitele de pui la cuptor într-o tavă

Rețetă șnițele de pui la cuptor

Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida. (Votează rețeta)

loadingÎncarc…

Descriere:

Gătește șnițele de pui la cuptor folosindu-te de ingrediente simple. Sunt ușor de personalizat și merg împreună cu diverse garnituri precum salate, pireu, mazăre etc.


Informații:

 • Author: Oana
 • Preparare: 15 min
 • Gătire: 25 min
 • Timp total: 40 min
 • Cantitate: 12 porții
 • Categorie: Cină
 • Bucătărie: Europeană

Ingrediente:

piept de pui.

23 ouă.

făină.

pesmet.

sare și piper după gust.


Mod de preparare:

 1. Taie pieptul de pui felii de mărimi egale, dacă dorești poți să le bați cu ciocanul de bucătărie. Pune feliile într-un vas și asezonează-le cu sare și piper după gust.
 2. Sparge ouăle într-un vas, opțional adaugă 1 vârf de cuțit sare și cu o furculiță amestecă-le aprox. 1-2 minute. Pune făina și pesmetul în farfurii diferite.
 3. Trece fiecare felile de carne prima dată prin făină, ou, pesmet. Așează feliile într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și unsă cu puțin ulei sau unt, ai grija ca feliile să aibă puțină distanță între ele să nu fie îngrămădite.
 4. Gătește șnițelele la 200°C aprox. 25-28 de minute sau până când sunt aurii-roșiatice și întoarce-le dacă este necesar. Timpii de gătire pot varia de la cuptor la cuptor.
Note

Pentru aceste șnițele la cuptor poți să adaugi în pesmet 50g de cașcaval ras pe răzătoare pentru aromă și textură.

Pentru mai multă varietate, poți adăuga și alte condimente (ex. paprika, cimbru, busuioc) în făina sau pesmet.

> Ai încercat rețeta noastră?

Dacă ați încercat rețeta noastră, ne-ar face plăcere să auzim părerea voastră. Puteți lăsa un comentariu mai jos sau să distribuiți rețeta prietenilor. În acest fel putem publica și alte variante ale rețetelor sau chiar rețete noi, mulțumim!

Rețete populare

RUBRICA DE COMENTARII