Rețetă șnițel vienez de casă
Pregătește-ți ca la restaurant în propria bucătărie șnițel vienez original și servește-l cu pireu, legume făcute pe tigaia grill sau alături de garnitura ta preferată. Sunt ușor de făcut, crocanți la exterior și suculenți la interior.
- Timp Preparare: 15 min
- Timp Gătire: 20 min
- Timp Total: 35 min
- Porții: 6 porții
- Categorie: Cină
- Bucătărie: Europeană
Ingrediente:
500g cotlet.
2–3 ouă de găină sau gâscă, prepeliță etc.
făină.
pesmet.
sare și piper după gust.
Mod de preparare:
- Bate cotleturile cu ciocanul de bucătărie pentru a le subția, asezonează-le cu sare și piper după gust. Trece fiecare felie prin făină, ou apoi pesmet.
- Pune ulei într-o tigaie cât să poți prăji șnițelele pe o parte. Gătește fiecare șnițel aprox. 2-3 minute pe fiecare parte până devin aurii și crocante la foc mediu-spre mare în uleiul încins.
- Scoate șnițelele pe un prosop de hârtie pentru a elimina excesul de ulei. Lasă să se răcească și servește.
Note
Poți să prăjești șnițelele la cuptor la 200°C, aprox 25-30 de minute sau până când sunt aurii și crocante.
Poți să adaugi condimente în pesmet pentru a le da o aromă și gust mai intens.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 300kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 20g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 5g
- Fibre: 0
- Proteine: 25g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.