Print
șnițel vienez de casă într-o tigaie la prăjit cu ulei.
buton-print buton-pinterest

Rețetă șnițel vienez de casă

Pregătește-ți ca la restaurant în propria bucătărie șnițel vienez original și servește-l cu pireu, legume făcute pe tigaia grill sau alături de garnitura ta preferată. Sunt ușor de făcut, crocanți la exterior și suculenți la interior.

info

  • Author: Oana
  • Timp Preparare: 15 min
  • Timp Gătire: 20 min
  • Timp Total: 35 min
  • Porții: 6 porții
  • Categorie: Cină
  • Bucătărie: Europeană

Ingrediente:

500g cotlet.

23 ouă de găină sau gâscă, prepeliță etc.

făină.

pesmet.

sare și piper după gust.

Mod de preparare:

  1. Bate cotleturile cu ciocanul de bucătărie pentru a le subția, asezonează-le cu sare și piper după gust. Trece fiecare felie prin făină, ou apoi pesmet.
  2. Pune ulei într-o tigaie cât să poți prăji șnițelele pe o parte. Gătește fiecare șnițel aprox. 2-3 minute pe fiecare parte până devin aurii și crocante la foc mediu-spre mare în uleiul încins.
  3. Scoate șnițelele pe un prosop de hârtie pentru a elimina excesul de ulei. Lasă să se răcească și servește.

Note

Poți să prăjești șnițelele la cuptor la 200°C, aprox 25-30 de minute sau până când sunt aurii și crocante.

Poți să adaugi condimente în pesmet pentru a le da o aromă și gust mai intens.

Informații Nutriționale
  • Pentru o porție de: 100g
  • Calorii: 300kcal
  • Zahăr: 0
  • Sodiu: 0
  • Grăsimi: 20g
  • Grăsimi Sat: 0
  • Grăsimi Nesat: 0
  • Grăsimi Trans: 0
  • Carbohidrați: 5g
  • Fibre: 0
  • Proteine: 25g
  • Colesterol: 0

* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.

> Ai încercat rețeta?

Dacă ai întrebări, recomandări sau pur și simplu ți-a plăcut rețeta noastră te rugăm să lași un comentariu.

Distribuie pe:

Avatar pentru ȘtefanȘtefan

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star