Rețetă șnițel din piept de pui
Cum trebuie să fie un șnițel din piept de pui? Evident, să aibă crusta crocantă și carnea fragedă. Este ușor de făcut, numai bun dacă dorești o cină rapidă și sațioasă.
- Timp Preparare: 10 min
- Timp Gătire: 10 min
- Timp Total: 20 min
- Porții: 4 porții
- Categorie: Cină
- Bucătărie: European
Ingrediente:
400g piept de pui dezosat.
2–3 ouă.
150g pesmet.
sare și piper după gust.
Mod de preparare:
- Taie pieptul de pui pe lung în felii de aprox. 1cm, bate feliile cu ciocanul de șnițele cât se le aplatizezi puțin. Asezonează-le cu sare și piper apoi lasă-le aprox. 10-15 minute să se „odihnească”.
- Pune cele două ouă într-o farfurie și bate-le cu puțină sare, adaugă pesmetul într-o altă farfurie sau folosește pentru ambele o caserolă.
- Pune ulei într-o tigaie și lasă-l la încins. Când acesta s-a încins, trece carnea prin pesmet, ou apoi iar prin pesmet și prăjește-le la foc mediu aprox. 2-3 minute pe fiecare parte sau până când devin aurii.
Note
Când scoți șnițelele din tigaie poți să le pui peste șervețele de hârtie pentru a scăpa de excesul de ulei.
Pentru un șnițel mai suculent, poți lăsa carnea să se marineze în lapte sau iaurt timp de o oră înainte de a o bate cu ciocanul.