
Rețetă sfeclă roșie coaptă
Sfecla roșie coaptă își păstrează cel mai bine aroma, chiar dacă acest proces durează mai mult decât alte metode de gătire. Sfecla este fragedă și dulce.
De aceea e mai profitabil dacă coaceți mai multe sfecle deodată și le păstrați la frigider pentru alte mese în timpul săptămânii.
- Preparare: 20 min
- Gătire: 60 min
- Timp Total: 1 oră 20 min
- Porții: 4 porții
- Categorie: Cină
- Bucătărie: Italia
Ingrediente:
4 sfecle roșii.
ulei de măsline/floarea soarelui.
sare.
arpagic feliat subțire, pentru decor. (opțional).
60g brânză la alegere (eu am avut de capră).
Mod de preparare:
- Preîncălzim cuptorul la 220°C. Spălăm sfecla și îi tăiem frunzele (frunzele pot fi folosite pentru a face salată). Lăsăm rădăcinile pentru că astfel nu se va scurge atât de mult suc de la sfleclă în cuptor.
- Ungem puțin sfeclele cu ulei și le punem într-un vas acoperit la cuptor. Dacă nu aveți un vas cu capac pentru cuptor, puteți să înfoliați fiecare sfeclă în folie de aluminiu.
- Coacem sfecla pentru aproximativ 45-60 de minute, depinde de mărimea lor. Acestea sunt coapte când se simt fragede dacă le înțepăm cu o furculiță. Verificăm din când în când sfecla ca să nu se coacă prea tare.
- Când sunt gata le lăsăm puțin să se răcească, după care le tăiem cubulețe sau felii pe o farfurie. Le stropim cu puțin ulei de măsline și presărăm puțină sare pe deasupra. Punem arpagicul și bucățelele de brânză.
Note
Puteți să adăugați și varză proaspătă la final sau morcovi răzuiți.