Rețetă șaorma de pui (rețetă keto)
Poți să-ți pregătești șaorma de pui în acest fel dacă urmezi o dietă ketogenică sau pur și simplu dorești să-ți reduci aportul de carbohidrați. Rețeta este ușoară și îți va menține mesele mai variate.
- Timp Preparare: 20 min
- Timp Gătire: 15 min
- Timp Total: 35 min
- Porții: 2 porții
- Categorie: Cină
- Bucătărie: Mediteraneană
Ingrediente:
700g de coapse de pui dezosate, tăiate în fâșii de 2,5cm.
1/2 linguriță de chimen măcinat.
1/2 linguriță de coriandru măcinat.
1/2 linguriță de piper cayenne.
1/4 linguriță de scorțișoară măcinată.
1/2 linguriță de piper negru.
1/2 linguriță de boia.
1 linguriță de sare de mare nerafinată.
2 linguri (30ml) de ulei de măsline.
Mod de preparare:
- Preîncălzește cuptorul la 220°C. Într-un castron pune ingredientele, asigură-te că puiul este asezonat bine.
- Tapetează o tavă de copt cu hârtie, gătește puiul aprox. 15 minute sau până când este gata, atenție să nu îl gătești prea mult pentru a-l păstra suculent.
Note
Pentru o experiență ketogenică completă, servețte carnea de pui într-o lipie făcut din făină integrală.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 150kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 7g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 1g
- Fibre: 1g
- Proteine: 20g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.