
Rețetă șaorma de pui (rețetă keto)
Pentru cei care urmați o dietă keto puteți cu ușurință să încludeți șaorma de pui cu condimente mediteraneene. Se prepară rapid, potrivită pentru cină deoarece menține programul urmat mai variat.
- Preparare: 20 min
- Gătire: 15 min
- Timp Total: 35 min
- Porții: 2 porții
- Categorie: Cină
- Bucătărie: Mediteraneană
Ingrediente:
700g de coapse de pui dezosate, tăiate în fâșii de 2,5cm.
1/2 linguriță de chimen măcinat.
1/2 linguriță de coriandru măcinat.
1/2 linguriță de piper cayenne.
1/4 linguriță de scorțișoară măcinată.
1/2 linguriță de piper negru.
1/2 linguriță de boia.
1 linguriță de sare de mare nerafinată.
2 linguri (30ml) de ulei de măsline.
Mod de preparare:
1. Preîncălziți cuptorul la 218°C.
2. Într-un castron mare, combinați chimenul, coriandrul, boiaua, scorțișoara, piperul, sarea și uleiul de măsline și amestecați bine. Adaugă puiul și acoperă-l bine cu amestecul făcut.
3. Pe o tavă, puneți o foaie de copt și așezați puiul. Coaceți până când puiul este gata, dar încă suculent, aproximativ 15 minute.
Note
Recomand să folosiți lipie făcută din făină integrală.