
Rețetă salată de broccoli fiert cu brânză
Când ești grăbit/ă poți să-ți prepari rapid o salată de broccoli cu brânză. Facilitează digestia, întărește sistemul imunitar fiind plin de substanțe nutritive, un preparat consistent și sănătos.
- Preparare: 5 min
- Gătire: 10 min
- Timp Total: 15 min
- Porții: 4 porții
- Categorie: Cină
- Bucătărie: SUA
Ingrediente:
280g broccoli congelat, decongelat.
3 linguri de unt, topit.
120g brânză cheddar (se poate adăuga în plus și parmezan ras).
sare și piper după gust.
Mod de preparare:
- Gătim broccoliul la aburi, puteți folosi o oală specială sau puneți apă într-o oală normală, așezați o sită deasupra și acoperiți cu un capac. Gătim broccoliul până când acesta devine fraged. Când este gata îl scurgem de apa în plus și îl trasferăm într-un bol rezistent la cuptorul cu microunde.
- Adăugăm untul topit peste broccoli (puteți folosi mai puțin sau mai mult, după plac) și condimentăm cu sare și piper. Presărăm brânza pe deasupra (dacă ați ales să puneți și parmezan, acum e momentul să-l adăugăm) și îl dăm la microunde timp de 1 minut la temperatură înaltă sau până când brânza s-a topit.
Note
Dacă dorești și carne, îți recomand să încerci acest preparat cu chiftele.