Print
Pulpe de pui la cuptor într-o tavă

Rețetă pulpe de pui la cuptor

Iată o rețetă simplă și delicioasă de pulpe de pui la cuptor în stil românesc. Vor ieși fragede, suculente cu o piele crocantă. Condimentele sunt comune și regăsite prin orice bucătărie, nimic complicat pentru o cină de succes.

  • Author: Alexandra
  • Timp Preparare: 10 min
  • Timp Gătire: 40 min
  • Timp Total: 50 min
  • Porții: 8 porții
  • Categorie: Cină
  • Bucătărie: România

Ingrediente:

8 pulpe de pui.

2 linguri ulei de măsline/floarea soarelui.

1 linguriță de sare.

1 linguriță de piper negru.

1 linguriță de praf de usturoi.

1 linguriță de praf de ceapă.

1 linguriță de boia.

1/4 linguriță de pudră de chili (opțional).

Mod de preparare:

  1. Preîncălziți cuptorul la 220°C și tapetați o tavă cu foaie de copt sau folie de aluminiu.
  2. Întindeți uleiul pe folia de copt/aluminiu și condimentați (fără să adăugați boiaua) pulpele de pui apoi aranjați puiul pe tavă.
  3. Puneți pulpele în cuptor și coaceți timp de 40-45 de minute sau până când puiul este gata. Odată scoase din cuptor, asezonați cu boia.

Note

Puiul trebuie gătit până când nu mai vezi pete de sânge în jurul oaselor și până când se desprinde de pe os și este fraged & suculent.

Uneori dau carnea de pe os jos și o folosesc la salate și sandvișuri.

Puteți folosi această rețetă și pentru pulpe dezosate, timpii de gătire pot diferii.

Informații Nutriționale
  • Pentru o porție de: 100g
  • Calorii: 150kcal
  • Zahăr: 0
  • Sodiu: 300mg
  • Grăsimi: 7g
  • Grăsimi Sat: 2g
  • Grăsimi Nesat: 0
  • Grăsimi Trans: 0
  • Carbohidrați: 0
  • Proteine: 20g
  • Colesterol: 0

* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.