Print
Pulpe de pui la cuptor într-o tavă

Rețetă pulpe de pui la cuptor

Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida. (Votează rețeta)
loadingÎncarc…

Descriere:

Gătește pulpe de pui la cuptor exact așa cum trebuie: fragede, suculente și cu pielea crocantă. Rețeta este una ușoară cu condimente comune găsite prin orice bucătărie, nimic complicat pentru o cină de succes.


Informații:

  • Author: Alexandra
  • Preparare: 10 min
  • Gătire: 40 min
  • Timp total: 50 min
  • Cantitate: 8 porții
  • Categorie: Cină
  • Bucătărie: România

Ingrediente:

8 pulpe de pui.

2 linguri ulei de măsline/floarea soarelui.

1 linguriță de sare.

1 linguriță de piper negru.

1 linguriță de praf de usturoi.

1 linguriță de praf de ceapă.

1 linguriță de boia.

1/4 linguriță de pudră de chili (opțional).


Mod de preparare:

1. Preîncălziți cuptorul la 220°C și tapetați o tavă cu foaie de copt sau folie de aluminiu.

2. Întindeți uleiul pe folia de copt/aluminiu și condimentați (fără să adăugați boiaua) pulpele de pui apoi aranjați puiul pe tavă.

3. Puneți pulpele în cuptor și coaceți timp de 40-45 de minute sau până când puiul este gata. Odată scoase din cuptor, asezonați cu boia.

Note

Puiul trebuie gătit până când nu mai vezi pete de sânge în jurul oaselor și până când se desprinde de pe os și este fraged & suculent.

Uneori dau carnea de pe os jos și o folosesc la salate și sandvișuri.

Puteți folosi această rețetă și pentru pulpe dezosate, timpii de gătire pot diferii.

Rețete apreciate

RUBRICA DE COMENTARII