Rețetă pulpe de pui fierte și prăjite
O altă modalitate delicioasă și ușoară de a prepara pulpe de pui. Vor fi crocante și fragede, numai bune pentru o cină rapidă și ușoară în familie. Apa se poate folosi pentru a prepara o supă, iar dacă ești nehotărât/ă în privința garniturii, vezi la note niște recomandări.
- Timp Preparare: 25 min
- Timp Gătire: 20 min
- Timp Total: 45 min
- Porții: 6 porții
- Categorie: Cină
- Bucătărie: România
Ingrediente:
6 bucăți pulpe de pui.
sare, piper, cimbru, chilly după gust.
2 linguri ulei de floarea soarelui sau ulei de măsline.
Mod de preparare:
- Pune puiul la fiert, lasă-l să fiarbă aprox. 25-30 de minute. Scoate-l, lasă-l să se răcească (vezi în note ce poți face cu apa).
- Pune uleiul într-o tigaie, când acesta s-a încins adaugă pulpele (se prăjesc la foc mediu) și asezonează-le pe ambele părți. Prăjește pulpele aprox. 20 de minute (10min pe fiecare parte) sau până acestea devin aurii/crocante. Servește.
Note
Poți folosi apa în care pulpele au fiert pentru supă, trebuie doar să o strecori și poți să-ți prepari o supă bună.
Puteți servi puiul alături de orez, salată verde, bulgur, fasole verde, cușcuș sau orice altă garnitură doriți.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 180kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 9g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Carbohidrați: 0
- Fibre: 0
- Proteine: 25g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.