piure de cartofi într-o oală și un tel
Print

Rețetă piure de cartofi

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Acordă o notă rețetei.)

Încarc…

Informativ

  • Author: alexandra
  • Preparare: 15 min
  • Gătire: 20 min
  • Timp total: 35 min
  • Cantitate: 4 porții
  • Categorie: Cină
  • Bucătărie: UK

Descriere

Un piure de cartofi trebuie să fie moale, fără bucăți mari de cartofi și cel mai important gustos. Se prepară ușor, eu folosesc această rețetă iar ca bonus am inclus și un secret pe care puteți să îl încercați.


Ingrediente:

1kg de cartofi.

28g de unt, 82% grăsime.

250ml lapte.

sare și piper după gust.


Mod de preparare:

1. Pregătește un bol cu apă și curăță cartofii de coajă. Cartofii curățați îi pui în bolul cu apă (să nu se înnegrească) până termini de curățat toți cartofii.

2. Taie cartofii curățați cuburi sau bucăți de mărimi egale, să îi pui înapoi în apă până termini de tăiat toți cartofii.

3. Pune pe foc o oală cu apă, adaugă cartofii și 1-2 linguri de sare (*secret-opțional: poți adăuga pentru gust 2-3 căței de usturoi pe care îi vei scoate înainte/după ce strecori cartofii de apă).

4. Cartofii sunt gata când s-au înmuiat (15-18min), verifică acest lucru folosind o furculiță, dacă furculița trece ușor prin cartofi, atunci este momentul să scoți cățeii de usturoi și să-i scurgi.

5. Ai nevoie de un tel, unt și lapte. Adaugă untul și începe să zdrobești cartofii bine. Nu adăuga laptele primul mai ales dacă laptele este rece, așa cartofii nu vor fi zdrobiți bine. Odată ce cartofii sunt zdrobiți bine adaugă laptele și amestecă, asezonează cu sare și piper după gust.

Note

Opțional poți să adaugi frunze de pătrunjel în pireu.

Ai folosit rețeta noastră?

Publică o imagine pe instagram, tag @pezona.ro cu hashtag-ul #potșieu să vedem ce ți-a ieșit!

Rețete apreciate

RUBRICA DE COMENTARII

Expune-ți părerea despre rețetă

Înainte de a posta, accepți politica de confidențialitate ?