Print
piure de cartofi cu lapte și unt într-o oală cu un tel
buton-print buton-pinterest

Rețetă piure de cartofi cu lapte și unt

Pregătește-ți un piure de cartofi cu lapte și unt cu doar patru ingrediente, perfect ca garnitură pentru o masă copioasă. Această rețetă clasică este ușor de personalizat și făcut.

info

  • Author: alexandra
  • Timp Preparare: 15 minute
  • Timp Gătire: 20 minute
  • Timp Total: 35 minute
  • Porții: 4 porții
  • Categorie: Cină
  • Bucătărie: UK

Ingrediente:

1kg de cartofi.

2550g de unt, 82% grăsime (opțional).

250ml lapte sau mai mult în funcție de cât de moale doriți să fie pireul.

sare și piper după gust.

Mod de preparare:

  1. Curăță cartofii de coajă apoi pune-i într-un vas cu apă, lăsându-i în apă ei nu se vor înnegri până termini de curățat toți cartofii. Când ai terminat, spală cartofii și pune-te să îi tai bucăți de mărimi egale (lasă-i în apă).
  2. Într-o oală pune cartofii și adaugă apă suficientă cât să îi acopere și 1-2 lingurițe de sare. Opțional, poți să adaugi pentru gust 2-3 căței de usturoi pe care poți să-i scoți când strecori cartofii de apă la final sau să-i lași acolo.
  3. După ce trec aprox. 15-20 de minute, împunge cartofii cu o furculiță. Dacă furculița îi pătrunde ușor, atunci cartofii sunt gătiți. Strecoară cartofii (n-ai nevoie de apă), scoate usturoiul dacă dorești.
  4. Pune untul, zdrobește cartofii cu ajutorul unui tel până la ajungi la consistența dorită. Adaugă laptele la final, deoarece astfel previi să ai bucăți mari de cartofi prin pireu, când adaugi laptele amesteci până se omogenizează, asezonezi cu sare și piper apoi servești.

Note

Atunci când îi servești, deasupra lor poți să adaugi frunze de pătrunjel sau chiar când adaugi laptele și amesteci.

Informații Nutriționale
  • Pentru o porție de: 100g
  • Calorii: 250kcal
  • Zahăr: 0
  • Sodiu: 20mg
  • Grăsimi: 3g
  • Grăsimi Sat: 2g
  • Grăsimi Nesat: 0
  • Grăsimi Trans: 0
  • Carbohidrați: 18g
  • Fibre: 1g
  • Proteine: 2g
  • Colesterol: 0

* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.

> Ai încercat rețeta?

Dacă ai întrebări, recomandări sau pur și simplu ți-a plăcut rețeta noastră te rugăm să lași un comentariu.

Distribuie pe:

Avatar pentru AlexandraAlexandra

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star