Rețetă piept de pui picant la tigaie
Poți să-ți gătești piept de pui picant la tigaie și să îl servești cu orez sau garnitura ta preferată pentru cină. Rețeta este simplă și se folosește doar de ingrediente de bază.
- Timp Preparare: 10 min
- Timp Gătire: 25 min
- Timp Total: 35 min
- Porții: 4 porții
- Categorie: Cină
- Bucătărie: Europeană
Ingrediente:
600g piept de pui.
140g iaurt.
100ml lapte.
sare, piper, rozmarin, cimbru și opțional chilly + 1-2 linguri ulei.
1–2 linguriță/e pastă de roșii sau ketchup.
1 ceapă medie.
4 căței de usturoi.
Mod de preparare:
- Taie puiul cuburi medii, asezonează-l apoi lasă-l la marinat măcar două ore în iaurt.
- Într-o tigaie pune 1 lingură de ulei și călește ceapa și usturoiul până când devin aurii. Când ele au devenit aurii, pune puiul și gătește-l la foc mic sub capac aprox. 10 minute până când sosul de iaurt devine gros, apoi adaugă laptele și învârte până se îngroașă sosul (aprox. 5-8 minute).
- Când sosul s-a îngroșat, oprește focul, guști și asezonezi după nevoie. Servește cu orez sau orice altă garnitură.
Note
Este foarte important să gătești acest preparat la foc mic deoarece iaurtul se poate arde.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 250kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 30g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 0g
- Fibre: 2g
- Proteine: 25g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.