Print
pui cu smântână la cuptor cu sos și ciuperci
buton-print buton-pinterest

Rețetă piept de pui cu smântână

Aceasta este o modalitate prin care poți să-ți prepari piept de pui cu smântână și parmezan sau mozarella la cuptor. Este ușor de făcut, poți să îl servești cu garniturile tale preferate.

info

  • Author: Oana
  • Timp Preparare: 15 min
  • Timp Gătire: 23 min
  • Timp Total: 38 min
  • Porții: 2 porții
  • Categorie: Cină
  • Bucătărie: European

Ingrediente:

500g piept de pui fără piele, feliat.

300g smântână lichidă.

34 căței de usturoi.

1 ceapă mică (opțional).

parmezan sau mozarella, cheddar.

sare și piper după gust.

muștar dijon sau boia dulce (opțional).

Mod de preparare:

  1. Taie usturoiul mărunt, călește-l în puțin ulei aprox. 2 minute. Adaugă feliile de piept de pui și prăjește-le 1-2 minute pe fiecare parte, asezonează-le cu sare și piper. Adaugă smântâna și lasă preparatul să dea în clocot aprox. 2-3 minute.
  2. Transferă totul într-o tavă/vas yena și rade parmezanul deasupra lui. Gătește-l la cuptor aprox. 20-23 de minute la 160°C. Între timp poți să-ți faci sos de ciuperci sau orice altă garnitură. Presară mărar sau pătrunjel deasupra, servește.

Note

O sticlă de vin alb sec sau chiar un vin rou pot completa perfect acest preparat.

Informații Nutriționale
  • Pentru o porție de: 100g
  • Calorii: 250kcal
  • Zahăr: 1g
  • Sodiu: 0
  • Grăsimi: 16g
  • Grăsimi Sat: 8g
  • Grăsimi Nesat: 8g
  • Grăsimi Trans: 0
  • Carbohidrați: 3g
  • Fibre: 1g
  • Proteine: 26g
  • Colesterol: 0

* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.

> Ai încercat rețeta?

Dacă ai întrebări, recomandări sau pur și simplu ți-a plăcut rețeta noastră te rugăm să lași un comentariu.

Distribuie pe:

Avatar pentru ȘtefanȘtefan

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star