Rețetă piept de pui cu smântână
Aceasta este o modalitate prin care poți să-ți prepari piept de pui cu smântână și parmezan sau mozarella la cuptor. Este ușor de făcut, poți să îl servești cu garniturile tale preferate.
- Timp Preparare: 15 min
- Timp Gătire: 23 min
- Timp Total: 38 min
- Porții: 2 porții
- Categorie: Cină
- Bucătărie: European
Ingrediente:
500g piept de pui fără piele, feliat.
300g smântână lichidă.
3–4 căței de usturoi.
1 ceapă mică (opțional).
parmezan sau mozarella, cheddar.
sare și piper după gust.
muștar dijon sau boia dulce (opțional).
Mod de preparare:
- Taie usturoiul mărunt, călește-l în puțin ulei aprox. 2 minute. Adaugă feliile de piept de pui și prăjește-le 1-2 minute pe fiecare parte, asezonează-le cu sare și piper. Adaugă smântâna și lasă preparatul să dea în clocot aprox. 2-3 minute.
- Transferă totul într-o tavă/vas yena și rade parmezanul deasupra lui. Gătește-l la cuptor aprox. 20-23 de minute la 160°C. Între timp poți să-ți faci sos de ciuperci sau orice altă garnitură. Presară mărar sau pătrunjel deasupra, servește.
Note
O sticlă de vin alb sec sau chiar un vin rou pot completa perfect acest preparat.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 250kcal
- Zahăr: 1g
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 16g
- Grăsimi Sat: 8g
- Grăsimi Nesat: 8g
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 3g
- Fibre: 1g
- Proteine: 26g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.