Print
piept de curcan la tigaie pe o farfurie

Rețetă piept de curcan la tigaie (marinat)

Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida. (Votează rețeta)

loadingÎncarc…

Descriere:

Piept de curcan la tigaie, o rețetă ușoară care va oferi cărnii o crustă rumenă, un interior zemos și o aromă puternică. Marinada este principalul factor care face pieptul de curcan atât de bun deoarece ea conține ingrediente puternice în miros și gust.


Informații:

  • Author: Oana
  • Preparare: 15 min
  • Gătire: 7 min
  • Timp total: 22 min
  • Cantitate: 4 porții
  • Categorie: Cină
  • Bucătărie: România

Ingrediente:

600g piept de curcan.

1 fir de cimbru.

1 fir de busuioc.

puțin rozmarin.

1 ardei mic.

o ceapă roșie mică.

sare, piper, chimen, coriandru

coajă de lămâie.

o linguriță de zahăr brun.

ulei normal/măsline.


Mod de preparare:

  1. Începem cu marinada. Trebuie să cureți o ceapă și să o tai cubulețe. Pune o tigaie pe foc, adaugă puțin ulei și la foc mic călește ceapa. Adaugă ierburile aromate, condimentele și zahărul brun.
  2. Începe să cureți roșia de coajă, taie-o cubulețe, procedează la fel și cu ardeii. Adaugă roșiile și ardeii peste ceapă și amestecă bine. Spală lămâia și rade-i coaja, stoarce bine zeama și adaugă-le în tigaie.
  3. Mai lasă tigaia pe foc puțin, amestecând continuu. Ulterior, ia tigaia de pe foc, las-o la răcit și pune conținutul într-un blender sau într-un mixer vertical.
  4. Taie carnea felii mai groase și acoperă-le bine cu sosul. Lasă carnea câteva ore bune la frigider, de preferat peste noapte.
  5. Într-o tigaie cu capac, se încinge un pic de ulei și se așează feliile de carne lăsându-se 3-4 minute pe fiecare parte ca să se rumenească ușor (lasă capacul pe tigaie). Nu trebuie să o prăjiți mult deoarece se va usca.
  6. Odată ce ai gătit cărnița, îți rămâne să-ți alegi garnitura și să o servești, poftă bună!
Note

Se potrivește cu orez, cușcuș, pireu.

> Ai încercat rețeta noastră?

Dacă ați încercat rețeta noastră, ne-ar face plăcere să auzim părerea voastră. Puteți lăsa un comentariu mai jos sau să distribuiți rețeta prietenilor. În acest fel putem publica și alte variante ale rețetelor sau chiar rețete noi, mulțumim!

Rețete populare

RUBRICA DE COMENTARII