Rețetă piept de curcan la tigaie (marinat)
Pregătește-ți piept de curcan la tigaie folosind această rețetă ușoară. Marinada îi va oferi cărnii o crustă rumenă, un interior zemos și o aromă puternică. Rețeta este ușor de personalizat în funcție de preferințe iar cărnița poate fi servită cu garniturile preferate.
- Timp Preparare: 15 min
- Timp Gătire: 7 min
- Timp Total: 22 min
- Porții: 4 porții
- Categorie: Cină
- Bucătărie: România
Ingrediente:
600g piept de curcan.
1 fir de cimbru.
1 fir de busuioc.
puțin rozmarin.
1 ardei mic.
o ceapă roșie mică.
sare, piper, chimen, coriandru
coajă de lămâie.
o linguriță de zahăr brun.
2–3 căței de usturoi (opțional).
ulei normal/măsline.
Mod de preparare:
- Începem cu marinada. Trebuie să cureți o ceapă și să o tai cubulețe. Pune o tigaie pe foc, adaugă puțin ulei și la foc mic călește ceapa. Adaugă ierburile aromate, condimentele și zahărul brun.
- Începe să cureți roșia de coajă, taie-o cubulețe, procedează la fel și cu ardeii. Adaugă roșiile și ardeii peste ceapă și amestecă bine. Spală lămâia și rade-i coaja, stoarce bine zeama și adaugă-le în tigaie.
- Mai lasă tigaia pe foc puțin, amestecând continuu. Ulterior, ia tigaia de pe foc, las-o la răcit și pune conținutul într-un blender sau într-un mixer vertical.
- Taie carnea felii mai groase și acoperă-le bine cu sosul. Lasă carnea câteva ore bune la frigider, de preferat peste noapte.
- Într-o tigaie cu capac, se încinge un pic de ulei și se așează feliile de carne lăsându-se 3-4 minute pe fiecare parte ca să se rumenească ușor (lasă capacul pe tigaie). Nu trebuie să o prăjiți mult deoarece se va usca.
- Odată ce ai gătit cărnița, îți rămâne să-ți alegi garnitura și să o servești, poftă bună!
Note
Poți să servești acest preparat alături de orez, cartofi, cușcuș, quinoa sau legume la grătar.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 200kcal
- Zahăr: 3g
- Sodiu: 400mg
- Grăsimi: 8g
- Grăsimi Sat: 2g
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 5g
- Fibre: 2g
- Proteine: 30g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.