
Rețetă piept de curcan la tigaie (marinat)
Descriere:
Piept de curcan la tigaie, o rețetă ușoară care va oferi cărnii o crustă rumenă, un interior zemos și o aromă puternică. Marinada este principalul factor care face pieptul de curcan atât de bun deoarece ea conține ingrediente puternice în miros și gust.
Informații:
- Preparare: 15 min
- Gătire: 7 min
- Timp total: 22 min
- Cantitate: 4 porții
- Categorie: Cină
- Bucătărie: România
Ingrediente:
600g piept de curcan.
1 fir de cimbru.
1 fir de busuioc.
puțin rozmarin.
1 ardei mic.
o ceapă roșie mică.
sare, piper, chimen, coriandru
coajă de lămâie.
o linguriță de zahăr brun.
ulei normal/măsline.
Mod de preparare:
- Începem cu marinada. Trebuie să cureți o ceapă și să o tai cubulețe. Pune o tigaie pe foc, adaugă puțin ulei și la foc mic călește ceapa. Adaugă ierburile aromate, condimentele și zahărul brun.
- Începe să cureți roșia de coajă, taie-o cubulețe, procedează la fel și cu ardeii. Adaugă roșiile și ardeii peste ceapă și amestecă bine. Spală lămâia și rade-i coaja, stoarce bine zeama și adaugă-le în tigaie.
- Mai lasă tigaia pe foc puțin, amestecând continuu. Ulterior, ia tigaia de pe foc, las-o la răcit și pune conținutul într-un blender sau într-un mixer vertical.
- Taie carnea felii mai groase și acoperă-le bine cu sosul. Lasă carnea câteva ore bune la frigider, de preferat peste noapte.
- Într-o tigaie cu capac, se încinge un pic de ulei și se așează feliile de carne lăsându-se 3-4 minute pe fiecare parte ca să se rumenească ușor (lasă capacul pe tigaie). Nu trebuie să o prăjiți mult deoarece se va usca.
- Odată ce ai gătit cărnița, îți rămâne să-ți alegi garnitura și să o servești, poftă bună!
NoteSe potrivește cu orez, cușcuș, pireu.
Se potrivește cu orez, cușcuș, pireu.