Print
piept de curcan la tigaie pe o farfurie
buton-print buton-pinterest

Rețetă piept de curcan la tigaie (marinat)

Pregătește-ți piept de curcan la tigaie folosind această rețetă ușoară. Marinada îi va oferi cărnii o crustă rumenă, un interior zemos și o aromă puternică. Rețeta este ușor de personalizat în funcție de preferințe iar cărnița poate fi servită cu garniturile preferate.

info

  • Author: Oana
  • Timp Preparare: 15 min
  • Timp Gătire: 7 min
  • Timp Total: 22 min
  • Porții: 4 porții
  • Categorie: Cină
  • Bucătărie: România

Ingrediente:

600g piept de curcan.

1 fir de cimbru.

1 fir de busuioc.

puțin rozmarin.

1 ardei mic.

o ceapă roșie mică.

sare, piper, chimen, coriandru

coajă de lămâie.

o linguriță de zahăr brun.

23 căței de usturoi (opțional).

ulei normal/măsline.

Mod de preparare:

  1. Începem cu marinada. Trebuie să cureți o ceapă și să o tai cubulețe. Pune o tigaie pe foc, adaugă puțin ulei și la foc mic călește ceapa. Adaugă ierburile aromate, condimentele și zahărul brun.
  2. Începe să cureți roșia de coajă, taie-o cubulețe, procedează la fel și cu ardeii. Adaugă roșiile și ardeii peste ceapă și amestecă bine. Spală lămâia și rade-i coaja, stoarce bine zeama și adaugă-le în tigaie.
  3. Mai lasă tigaia pe foc puțin, amestecând continuu. Ulterior, ia tigaia de pe foc, las-o la răcit și pune conținutul într-un blender sau într-un mixer vertical.
  4. Taie carnea felii mai groase și acoperă-le bine cu sosul. Lasă carnea câteva ore bune la frigider, de preferat peste noapte.
  5. Într-o tigaie cu capac, se încinge un pic de ulei și se așează feliile de carne lăsându-se 3-4 minute pe fiecare parte ca să se rumenească ușor (lasă capacul pe tigaie). Nu trebuie să o prăjiți mult deoarece se va usca.
  6. Odată ce ai gătit cărnița, îți rămâne să-ți alegi garnitura și să o servești, poftă bună!

Note

Poți să servești acest preparat alături de orez, cartofi, cușcuș, quinoa sau legume la grătar.

Informații Nutriționale
  • Pentru o porție de: 100g
  • Calorii: 200kcal
  • Zahăr: 3g
  • Sodiu: 400mg
  • Grăsimi: 8g
  • Grăsimi Sat: 2g
  • Grăsimi Nesat: 0
  • Grăsimi Trans: 0
  • Carbohidrați: 5g
  • Fibre: 2g
  • Proteine: 30g
  • Colesterol: 0

* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.

> Ai încercat rețeta?

Dacă ai întrebări, recomandări sau pur și simplu ți-a plăcut rețeta noastră te rugăm să lași un comentariu.

Distribuie pe:

Avatar pentru ȘtefanȘtefan

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star