Rețetă piept de curcan la cuptor cu vin
Pregătește-ți piept de curcan la cuptor cu vin și încă alte câteva ingrediente. Rețeta este ușoară, îi vei face un sos care va frăgezi carnea și îi va da aromă apoi o veni găti la cuptor. Este ușor de personalizat, pentru recomandări vezi note.
- Timp Preparare: 20 min
- Timp Gătire: 30 min
- Timp Total: 50 min
- Porții: 4 porții
- Categorie: Cină
- Bucătărie: European
Ingrediente:
500g piept de curcan
150ml vin alb.
1/2 linguriță sare și piper.
50g unt.
busuioc și cimbru.
rozmarin și salvie (opțional).
Mod de preparare:
- Pune cei 150ml de vin alb într-o tigaie împreună cu sarea și piperl, amestecă și lasă vinul să fiarbă. Între timp, feliează pieptul de curcan (să fie de mărimi egale) și asezonează-l.
- Când vinul fierbe, oprește focul, adaugă 50g unt și amestecă până când untul s-a topit apoi adaugă busuioc, cimbru și 1-2 căței de usturoi. Dacă untul nu s-a topit, mai încălzește vinul.
- Pune pieptul de curcan în sos, lasă-l să stea aprox. 5-6 minute apoi gătește-l la cuptor aprox. 30 de min. la 180°C
Note
Poți să servești pieptul de curcan cu garnitura ta preferată, noi îți recomandăm niște fasole verde trasă la tigaie.
Poți turna sosul peste legume precum morcovi, cartofi dulci, ciuperci sau chiar roșii cherry apoi să le tragi la tigaie.
Poți să înlocuiești busuiocul și cimbrul cu rozmarin și salvie, de asemenea poți adăuga puțină coajă de lămâie sau portocală pentru o notă citrică subtilă.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 127kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 6g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 0.5g
- Fibre: 0.1g
- Proteine: 18g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.