Print
paste cu feta si rosii într-o farfurie

Rețetă paste cu feta și roșii

Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida. (Votează rețeta)

loadingÎncarc…

Descriere:

Printre rețetele grecești găsești paste cu feta și rosii la cuptor, te minunezi puțin așa și zici că-i timpul să încerci ceva nou. Apoi rămâi uimit câtă savoare și explozie de arome găsești într-un preparat așa ușor de făcut.


Informații:

  • Author: Alexandra
  • Preparare: 10 min
  • Gătire: 35 min
  • Timp total: 50 min
  • Cantitate: 4 porții
  • Categorie: Cină
  • Bucătărie: Grecia

Ingrediente:

550g roșii cherry.

350g paste.

250g feta.

50ml ulei de măsline.

4 căței de usturoi.

1 linguriță de busuioc uscat.

1 linguriță de arpagic uscat.

o jumătate de linguriță de oregano.

o jumătate de linguriță de boabe de piper.


Mod de preparare:

1. Pentru prepararea pastelor cu brânză feta și roșii la cuptor, mai întâi pornim cuptor pentru a-l preîncălzi la 200 de grade Celsius. Acum așezăm roșiile cherry în tavă și punem uleiul de măsline peste ele, presărăm toate condimentele peste roșii și le amestecăm ca să să fie uniform condimentate. Facem puțin loc în mijlocul tăvii pentru a pune brânza și tot acum punem și cei 4 căței de usturoi printre roșii.

2. Puneți tava în cuptor pentru 35-40 de minute, sau până când vedeți că brânza s-a înmuiat, iar roșiile s-au spart. Cât timp tava este în cuptor, punem pastele la fiert. Dacă doriți, puteți să păstrați puțină apă de la fiert pentru a o amesteca cu pastele pentru un sos mai cremos.

3. Când roșiile și brânza sunt gata, le scoatem cu grijă din cuptor. Cu o lingură din lemn mai lată începem să zdrobim usturoiul, roșiile și brânza și să amestecăm totul foarte bine împreună. Acum puteți să gustați să vedeți dacă mai vreți să adăugați sare.

4. Adăugăm pastele fierte și stoarse în sosul de roșii cu brânză și amestecăm totul bine. Tot acum, dacă ați păstrat puțină apă fiartă o puteți adăuga și să amestecați până devine uniforma compoziția.

Note

Se poate servi cu puțin busuioc proaspăt deasupra.

> Ai încercat rețeta noastră?

Dacă ați încercat rețeta noastră, ne-ar face plăcere să auzim părerea voastră. Puteți lăsa un comentariu mai jos sau să distribuiți rețeta prietenilor. În acest fel putem publica și alte variante ale rețetelor sau chiar rețete noi, mulțumim!

Rețete populare

RUBRICA DE COMENTARII