Print
paste cu dovlecei verzi
buton-print buton-pinterest

Rețetă paste cu dovlecei verzi

Poți să-ți pregătești paste cu dovlecei verzi și bacon folosind o rețetă simplă. Este ușor de personalizat și consistentă.

info

  • Author: Ștefan
  • Timp Preparare: 15 min
  • Timp Gătire: 15 min
  • Timp Total: 30 min
  • Porții: 4 porții
  • Categorie: Cină
  • Bucătărie: European

Ingrediente:

400g paste farfalle

100g bacon.

200g dovleac cu coaja verde.

1/4 ardei gras roșu.

2 dovlecei zucchini.

3 linguri ulei de măsline sau floarea soarelui.

12 căței de usturoi.

sare și piper după gust.

Mod de preparare:

  1. Spală ardeiul și curăță-l de semințe. Spală dovleceii și înderpătează-le capetele. Călește usturoiul într-o tigaie cu ulei încins, adaugă baconul tăiat bucățele și sotează-l.
  2. Taie ardeiul, dovleceii și dovleacul julien apoi pune-le în tigaie, începând cu dovleacul, ardeiul și la sfârșit dovleceii. Asezonează după gust apoi toarnă puțină apă.
  3. Lasă legumele să fiarbă. Fierbe pastele al dente în apă cu 1 lingură de sare, scurge-le apoi transferă-le în tigaia cu legume (după ce ai scos usturoiul) și lasă-le până când lichidul se evaporă aproape în totalitate. Servește.

Note

Dacă dorești, după ce pastele s-au fiert poți să adaugi puțină brânza topită pentru a le face mai cremoase.

> Ai încercat rețeta?

Dacă ai întrebări, recomandări sau pur și simplu ți-a plăcut rețeta noastră te rugăm să lași un comentariu.

Distribuie pe:

Avatar pentru ȘtefanȘtefan

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star