Rețetă paste cu dovlecei verzi
Poți să-ți pregătești paste cu dovlecei verzi și bacon folosind o rețetă simplă. Este ușor de personalizat și consistentă.
- Timp Preparare: 15 min
- Timp Gătire: 15 min
- Timp Total: 30 min
- Porții: 4 porții
- Categorie: Cină
- Bucătărie: European
Ingrediente:
400g paste farfalle
100g bacon.
200g dovleac cu coaja verde.
1/4 ardei gras roșu.
2 dovlecei zucchini.
3 linguri ulei de măsline sau floarea soarelui.
1–2 căței de usturoi.
sare și piper după gust.
Mod de preparare:
- Spală ardeiul și curăță-l de semințe. Spală dovleceii și înderpătează-le capetele. Călește usturoiul într-o tigaie cu ulei încins, adaugă baconul tăiat bucățele și sotează-l.
- Taie ardeiul, dovleceii și dovleacul julien apoi pune-le în tigaie, începând cu dovleacul, ardeiul și la sfârșit dovleceii. Asezonează după gust apoi toarnă puțină apă.
- Lasă legumele să fiarbă. Fierbe pastele al dente în apă cu 1 lingură de sare, scurge-le apoi transferă-le în tigaia cu legume (după ce ai scos usturoiul) și lasă-le până când lichidul se evaporă aproape în totalitate. Servește.
Note
Dacă dorești, după ce pastele s-au fiert poți să adaugi puțină brânza topită pentru a le face mai cremoase.