Rețetă paste cu conopidă
Poți să-ți pregătești niște paste cu conopidă și carne tocată dacă îți dorești o cină sațioasă și rapidă. Sunt ușor de personalizat, atât să te asiguri că conopida-i tare și cu frunzele intacte să fii sigur/ă că este fresh.
- Timp Preparare: 10 min
- Timp Gătire: 20 min
- Timp Total: 30 min
- Porții: 4 porții
- Categorie: Cină
- Bucătărie: European
Ingrediente:
400g paste penne.
400g conopidă.
100g parmezan sau halloumi, cheddar, pecorino.
300g carne tocată.
2 linguri ulei de măsline sau floarea soarelui.
1–2 căței de usturoi.
1 linguriță de unt.
sare după gust.
Mod de preparare:
- Pune conopida la fiert în apă clocotită cu un praf de sare și fierbe-o aprox. 5 minute. Scurge-o și păstrează apa. Fierbe pastele al dente în apa rămasă de la conopidă și scurge-le.
- Între timp ce pastele fierb, călește într-o tigaie cu ulei încins usturoiul și carnea tocată. După ce au trecut 5 minute, adaugă conopida tăiată bucăți și lasă să se infuzeze aromele.
- Scurge pastele, pune-le în tigaie peste carne și conopidă apoi amestecă. Transferă ingredientele într-un vas termorezistent uns cu unt, presară parmezanul ras și lasă-le să se gătească la cuptor aprox. 10-13 minute la 180 °C. Servește.
Note
Poți să servești pastele în farfurii adânci sau boluri pentru a păstra căldura și pentru a crea un aspect atrăgător.
Poți să adaugi brânză rasă deasupra, pătrunjel sau busuioc.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 1 porție
- Calorii: 428kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 16g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 66g
- Fibre: 0
- Proteine: 13g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.