Rețetă paste cu carne tocată
Gătește-ți paste cu carne tocată dacă dorești să servești o cină sațioasă și ușor de făcut. Este o rețetă de bază, astfel poți să o personalizezi în funcție de preferințele tale și de sezon.
- Timp Preparare: 15 min
- Timp Gătire: 45 min
- Timp Total: 1 oră
- Porții: 6 porții
- Categorie: Cină
- Bucătărie: European
Ingrediente:
500–600g carne tocată.
3–4 căței de usturoi.
1 ceapă roșie sau albă.
1 ardei gras.
1 conservă roșii sau bulion.
2 roșii.
1–2 foi de dafin.
sare, piper, rozmarin, cimbru, oregano etc.
Mod de preparare:
- Mărunțește ceapa, ardeiul gras și cățeii de uturoi apoi asezonează carnea tocată. Pune carnea și legumele mărunțite într-o tigaie, călește-le până când carnea și-a schimbat culoarea în maroniu (aprox. 7-8 minute).
- Pune într-un blender conserva de roșii, cele două roșii și mixează. Carnea ar trebui să fie puțin acoperă de sos, amestecă, adaugă foile de dafin și pune capacul. Lasă carnea să se gătească aprox. 45-50 de minute sau până carnea este gata și mai ai sos, nu lăsa ca sosul să scadă tot deoarece el dă gust pastelor.
- Gătește pastele comform instrucțiunilor de pe pachet (când apa clocotește, adaugă pastele, 1 lingură de sare și gătește-le aprox. 9-10 minute). Pune pastele într-o farfurie apoi carnea. Servește.
Note
Poți să personalizezi rețeta foarte ușor, adaugă morcovi pentru un plus de culoare și nutrienți sau puțin vin roșu.