Rețetă paste cu broccoli
Gătește-ți paste cu broccoli și sos folosind această rețetă simplă. Pastele vor ieși al dente iar sosul cremos de brânză și smântână va avea o textură fină și plină de culoare datorită broccoli-ului.
- Timp Preparare: 10 min
- Timp Gătire: 30 min
- Timp Total: 40 min
- Porții: 5 porții
- Categorie: Cină
- Bucătărie: Italia
Ingrediente:
400g spaghete.
400g broccoli.
200g cremă de brânză.
200ml smântână pentru gătit.
2-3 căței de usturoi mărunțit.
1 legătură de pătrunjel.
50g parmezan.
40g unt.
sare și piper.
Mod de preparare:
- Pune pe foc o cratiță cu apă iar atunci când apa clocotește adaugă pastele și sarea. Pastele ar trebui să fie gata în 10 minute, consultă informațiile de pe ambalaj.
- Până când pastele sunt gata poți să treci la sos. Începe prin a răzui usturoiul, pregătește untul și o tigaie. Topește untul la foc mic, când untul s-a topit poți să adaugi usturoiul răzuit. Amestecă cca 2 minute, nu prăji usturoiul, vrem să scoatem doar aroma din el. Adaugă smântâna pentru gătit, crema de brânză și amestecă foarte bine până când se omogenizează. Când sosul devine cremos poți să adaugi sare, piper și broccoli (amestecă bine) și lasă-i 10 minute să se gătească. Când broccoli-ul este gata poți adăuga parmezanul și pătrunjelul, nu uita să amesteci bine. Gustă sosul, dacă consideri că mai ai nevoie de sare și piper acuma este momentul să mai adaugi.
- Scurge bine pastele de apă și adaugă-le peste sosul din tigaie. Amestecă foarte bine, lasă-le să se odihnească vreo 2-3 minute și poți să le servești.
Note
Dacă dorești să ai și carne în acest preparat, îți recomand pipetul de pui prăjit/fiert.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 180kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 10g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 18g
- Fibre: 2g
- Proteine: 5g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.